Megalakult a Magyar Akadálysport Szövetség!

2017. december 18. 08:37 - sebiszabi

szovetseg_001.jpg

Az akadályfutók a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség keretén belül folytatják (Budapest, 2017.12.17.)

A Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség (MSTSZ) égisze alatt, származtatott jogi személyként megalakult a Magyar Akadálysport Szövetség.

A modern akadálysport, más néven extrém akadályfutás sárban és hideg vízben, kúszó-mászó gyakorlatokból természetes és katonai jellegű akadályokon át, terhek cipeléséből, egyensúlyozásból, és más kőkemény erőpróbákból áll, melyeket főként terepen futva kell teljesíteni.
Az akadálysport innovatív, komoly kitartást és fizikai felkészülést igénylő sportág, mely évről-évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend szerte a világban. 2017-ben a hazai rendezésű versenyeken megközelítőleg 15.000 fő vett részt. A legjobb hazai versenyzőknek köszönhetően Magyarországot az extrém akadályfutásban is a világ élvonalában tartják számon. Többek között ennek következményeként jelent meg az igény arra, hogy szövetség megalapításával fogják össze és koordinálják a sportági munkát. A sportággal aktívan foglalkozók megkeresték a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség vezetőit annak reményében, hogy az MSTSZ tapasztalataira építve, vele együttműködve egy hiteles és professzionális szakági szövetség jöhessen létre. Az egyeztetések sikerrel zárultak, így az MSTSZ közgyűlése 2017. december 17-én elfogadta a szövetség alapszabály-módosítását, melynek értelmében – származtatott jogi személyiségként, önálló gazdálkodással - létrejött a Magyar Akadálysport Szövetség. A szövetség azonnal megkezdi működését, hiszen 2018-ra már többfordulós magyar nemzeti bajnokságot ír ki. A fotón Szabó László, az MSTSZ elnöke (jobbra) és Balog Péter, az akadályfutó sportág képviselője, az MSTSZ újdonsült alelnöke (balra).

Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetség hivatalos közleménye

Szólj hozzá!
Címkék: 2017 szövetség

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr113508737

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása