"Nem is kérdés, hogy azon a vidéken szervezünk, ahol ennyi kiaknázatlan lehetőség van"

2019. május 01. 12:17 - sebiszabi

Interjú a Palóc Roham szervezőkkel az új versenyük kapcsán

54175288_2076068492515006_5518703796181532672_o.jpg

Egészen sokan szerveznek már kis hazánkban akadályfutó-versenyeket, és ez jó. Jó, hogy lehet új versenyeket, új helyszíneket, új ötleteket kipróbálni. Viszont, ha szabad ilyet mondani, a Palóc Roham csapata által szervezett bulik mindig megdobbantják a szívünket. Egyszerűen azért, mert öröm nézni, ahogy minden mozdulatukat áthatja a jótékonykodás és hogy szeretnének minél többet visszaadni annak a közösségnek, ahol élnek. Ezért is várjuk izgatottan az új projektjüket, a Robinson Akadályfutó Versenyt. Ez alkalomból interjúztunk egyet a szervezőkkel. 

A tavaly őszi SalGO jótékonysági futam jól sikerült, várható volt a folytatás, de hogy ennyi új projektet nyomtok idén (indigó, stb), engem meglepett. Így volt a terv, vagy egyik dolog hozta a másikat?
Először is köszönjük, hogy támogatjátok eseményeinket, ez nagyon fontos számunkra, hiszen önkéntesen, saját munkánk és magánéletünk mellett “dolgozunk” az eseményeinken, immáron mint Rózsaszín Párduc Tömegsport Egyesület - Palóc Roham Extrém Akadályfutó szakosztálya, és örömmel jelentjük be, hogy mint Palóc Roham Egyesület is bejegyzésre kerültünk. Így szakosztályként és egyesületként is ügyködhetünk rendezvényeinken már.

Igazából a SalGO, első jótékonysági és kifejezetten sikeres versenyünk után rögtön tudtuk, hogy ezt folytatni kell, nem szabad megállni. Szerencsére tömegek álltak mellénk, ahogy a salgótarjáni önkormányzat is, így minden támogatta álmunk megvalósulását, ezért hálásak vagyunk, nagyon sokat dolgoztunk, hogy ez így legyen.
Nem tervezetten, de annál nagyobb örömmel döntöttünk úgy, hogy saját Mikulás Futást szervezünk, ami szintén nagyon szuperül sikerült és segíteni tudtunk a salgótarjáni Lassie állatmenhelyen, illetve a salgótarjáni Füleki úti idősek otthonában élőknek is jutott ajándék bőven (takaró, vitamin, tisztálkodószerek, sok-sok gyümölcs és rengeteg édesség is).

Részben tervezetten gondoltunk arra, hogy a SalGO mellett szeretnénk több vonalon is segíteni, nem feltétlenül gyűjtéssel, hanem élményszerzéssel is. Szeretnénk, hogy minél több emberhez eljusson, mennyire fontos a sport, nálunk az akadályfutás, szerepe a mindennapi életben, hogy milyen is egy közösségben együtt lenni, mozogni, hogy ennek milyen ereje van és mennyi pluszt ad az életünkben ez.
Részben tehát tudatos volt, hogy eljusson a Palóc Roham a köztudatba és “berobbanjunk” eseményeinkkel idén, ezért is alakult ki a “GO” jelzésű “brand”-ünk, azaz a SalGO, IndiGO, és majd mikuláskor már a Szán-GO nevű sportrendezvényünk. Ami “csupán” annyit jelöl, hogy valamilyen jótékony célja van az eseménynek, tehát a fő profilunk megmarad, azaz segíteni, összefogni, sportolni!

És ehhez jön hozzá most a Robinson buli? 
Meglepetés volt számunkra is, amikor jött a megkeresés sikeres versenyünk híre hallatán, hogy segítsünk megszervezni a Robinson Szigeten, Szécsényben alakuló akadálypályára egy jó kis versenyt, amit örömmel elfogadtunk.
Így egy közös és reméljük hosszú távú projekt alakul ki a Palóc Roham és a Robinson Szigetek csapata között.
Igazából nem tudtunk ellenállni annak a látványnak és tervnek, ami épp készülőben van a Robinson Szigeteken. :) 

Mesélnél erről nekünk egy kicsit? Honnan jött a koncepció?
A koncepciót a helyszín és az alakuló akadályok különlegessége és exkluzivitása adta, illetve nem nagyon hallottunk még hasonló versenyről itthon. Így nem volt kérdés, hogy belevágjunk. :)

A helyszín szempontjából hűek vagytok magatokhoz, Salgóországból nem mozdultok ki. Milyen környék adja a pálya helyét?
Hűek, igen, szeretnénk megszínesíteni ezt a vidéket különleges és nagyszerű programokkal, ki kell használni azokat a természet adta és épített lehetőségeket, amelyek a vidékben rejtőznek és sajnos keveseket érnek el. És persze, salgótarjáni születésűek vagyunk és csapatunk java itt is él és dolgozik, tehát marasztal és hazahúz a szív. Nem is kérdés, hogy azon a vidéken szervezünk, ahol ennyi kiaknázatlan lehetőség van és amit nagyon szeretünk! :) 

45494969_1892332807555243_264798155571200000_n.jpg

Az alacsony létszámlimitet mi indokolta? A környezet óvása vagy a víz miatti nehézségek?
Ahogy már említettem egy elég különleges helyszínen kerül megrendezésre a Robinson Akadályfutó Versenyünk, egyrészt szeretnénk, ha egy exkluzív versennyé válna, másodsorban pedig ez most tényleg az akadályokról fog szólni főleg és kevésbé a futásról. Figyelembe véve a lehetőségeket és kapacitást, természetesen a természet és környezet óvása miatt is, egy “családiasabb” versenyre gondoltunk első körben. A későbbiek folyamán pedig kiderül, hogy meddig mehetünk el majd létszámban. Nem feltétlenül szeretnénk több ezer embert a versenyeinkre, nem tömegtermelést szeretnénk, inkább különleges élményeket, de meglátjuk mit hoz a jövő. :) 

És a tervek szerint az egész versenyt áthatja ez a kalózok miliő?
Több mindennel is készülünk, ami ezt a kalózos tematikát adja majd vissza, lehetőségeinkhez mérten igyekszünk úgy kialakítani, hogy több szempontból is visszaköszönjön majd. De azért ez mégis csak egy akadályfutó verseny lesz. :) Részleteket pedig nem szeretnék elárulni még. :) 

Az akadályok is erre fognak rímelni?
Igyekszünk, így alakítani igen! :)

Milyen pályára (km, akadályok) számíthatunk? Az hogy vizes, nem ér válaszolni…
Körül-belül 5-6 km a tervezett pályahossz és 20-25 körüli akadállyal készülünk, de tudod, legyen meglepi is, így semmi konkrét… :)

Mi a különbség a Kapitány és a Kalóz kategória között?
Nincs nagy különbség, csak mint a SalGO versenyünkön, a profi és a hobbi kategória. A profi, azaz a Robinsonnál a Kapitányok - női-férfi 1-3. helyezettjei díjban részesülnek és szigorú szabályok érvényesek rájuk, nem lehet segíteni, stb., tehát tétre, időre megy.
A hobbi verziónál, azaz a kalózoknál pedig a szokásos módon lehet segíteni egymásnak és lesz egyszerűsítése bizonyos feladatoknak, itt a cél, hogy valaki teljesítse a versenyt és nem az idő dominál majd számunkra.

De befutó érmet mindenki kap, ugye?
Természetesen, ahogy minden versenyen, aki teljesíti a pályát kapni fog, igen! Nem is akármilyet, a tervet már megosztottuk az oldalunkon, mi már nagyon várjuk, hogy a résztvevők nyakába akasszuk majd. :)

Könnyen megközelíthető a verseny területe? A térképen elég zegzugosnak tűnik? ;)
Szécsény városától nem messze van, egy picit vadregényes úton érhető el, de nem bonyolult, gondoskodni fogunk róla, hogy mindenki odataláljon.

Hogy álltok a nevezéssel? Gondolom számoltok a teltházzal.
Nemrég indult el, de alakulunk, persze az idő közeledtével durran majd be később, reméljük, hogy teltházasak leszünk, nagyon bízunk benne. Ezt kár lenne kihagyni.

A névválasztás amúgy szerintem állati jó, de a szlogenben szereplő kitörés, mire utal?
Köszönjük, a helyszín elnevezése adta igazából a verseny nevét, így nem a miénk az érdem. A szlogen kapcsán pedig átvitt értelemben kell majd kitörni mindenkinek a komfort zónájából, azaz kitörni az akadályokkal sűrített pályáról. :) 

Ha egyetlen szóval kellene rávenned az embereket, hogy nevezzenek a versenyre, mi lenne az?
Húúúú, egy szóval leírni azért nehéz, de hamarosan kapnak a résztvevők egy kis ízelítőt, persze nem akarjuk elárulni előre a “kincseket” a versenyben.

Talán három szóval: örök, különleges élmény! :)

Köszönjük! Várunk szeretettel versenyünkön! :)

FB esemény
Regisztráció
Hivatalos oldal

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr414796194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása