Ha még nem regisztráltál volna a Military Survivval Runra

2017. május 31. 11:35 - sebiszabi

18556523_1932459880362730_2086461374802575084_o.jpg

Ahogy már többször is hírt adtunk róla, 2017. június 24-én megnyitja kapuit a pápai Bázisrepülőtér egy napra, hogy megnézzük, hogy katonáék hogyan szerveznek akadályfutó versenyt. Noha nem annyira voltak eddig szem előtt, ők azért szépen csendben nyomták ezt a bulit maguk között, sőt nemzetközi szinten is sokat látott arcokról van szó, akik nem ma kezdték ezt a műfajt. És ez meg is látszik minden mozdulatukon. Évek óta belga, holland és még ki tudja hány nemzet katonáival együtt már rengeteg ilyen versenyen voltak - csak nem szórják tele vele a facebook-ot, mint minden rendes ember egy Spartan Race után -, de most a nyitás a civilek felé mottó alatt mi is belepillanthatunk ebbe a világba.

Amikor bejáratban szikár és szigorú MP karszalagos, felfegyverzett katonák léptetnek be és kezelik a sorompót, akkor már azért érzed, hogy hiába is érzed magad keménynek, nem vagy az. Ők a kemények. Nem poénkodok, szót fogadok és követem az utasításokat. Házigazdáink Bíró András és Lendvai Gábor viszont oldják a légkört és hamar kint vagyunk a pályán és dumálunk mindenféle témáról futás közben. 

Az akadályokról már volt szó korábban videónkban, szóval most jöjjön néhány újabb adalék ahhoz, hogy miért is faszaság itt lenni majd a versenyen. A pálya 12 km hosszú, amiben ösvény, erdő, mocsár (iszap, hínár ahogy kell...), víz és némi repülőtéri kifutópálya van. Ezeken helyeztek el 33 akadályt, ami igazán meg fogja dolgoztatni  a népet.

18738799_1908227909415840_2786880140361441730_o.jpg

1. Minden futó sorszámozott katonai színben (az a mélyzöld, tudod...) pólót kap induláskor, ebben kell majd teljesíteni a versenyt, mert ezen jól láthatóan bazi nagy fehér szám fogja mutatni: ma csak egy szám vagy. Majd ha végigértél, akkor visszakapod a nevedet, addig csak egy szám vagy. Már  a Bakony RUN is csinált hasonlót, nem rossz ötlet, az akadályoknál lesz az MSR esetében ennek nagy jelentősége

2. A versenyen max 250 ember indulhat, ahol az egyes futamokban öten indulhatnak, a futamok egymás után 5 perccel indulnak. Ez utóbbi hivatott biztosítani, hogy ne essetek egymásra.

3. A katonai futammal ellentétben itt lehet (sőt szinte kötelező) egymásnak segíteni, de az akadályokból is a light verziót kapjuk - a katonai verzió itt-ott finomat szólva is eszetlenül kemény.

4. A büntetések. A kedvenc része a versenynek, ugyanis NINCS BÜNTI!!! Próbáld meg bármennyi alkalommal teljesíteni az akadályt, hiszen az a lényeg, hogy az adott akadályt abszolváld, ez a verseny célja. Ha mégsem megy, akkor kihagyod, de ezt regisztrálják. A versenyt az nyeri, aki legtöbb akadályt sikerrel vette, egyezőség esetén dönt az időeredmény. Zseniálisan egyszerű megoldás! Nem kell azon kattogni, hogy ki hány burpee-t csalt el...csináld meg az akadályt, ha tudod. Ha nem tudod, húzz a következőhöz. 
Megjegyezzük, hogy aki mind a 33 akadályt leküzdi, annak nevét imába foglaljuk - nem hiszem el, hogy lesz ilyen.

5. Fennakadás esetén a kisebb rajtszámé az elsőbbség. Ez a jól látható szám alapján könnyedén eldönthető. Aki nagyobb sorszámmal érkezik, őt el kell engedni, mint a Forma 1-ben a kék zászlónál. 

6. Természetesen lesz befutóérem és póló is, de ezt még áruljuk előre, legyen elég annyi, hogy büszke leszel rá és faszán fog kinézni...

7. Lesz fesztiválterület kialakítva, de a klasszikus értelemben vett cirkuszt felejtsd el - ez itt katonai terület, nem falunap. Szóval nem lesz közös ugri-bugri (aka. zenés bemelegítés egy instruktorral) stb. Lesz sátor a regisztrációnak, a csomagnak, le tudsz fürdeni (mert persze, hogy atom mocskos leszel), még egy sört is ihatsz, de ez nem dzsembori lesz, hanem egy kemény, izzasztó verseny. De végén legalább érezni fogod, hogy egy kicsit azért kemény vagy!

UPDATE 8. A pálya teljesítésére 3 és fél óra áll rendelkezésre.

Jelentkezési határidő: 2017. június 8.

I. SWIETELSKY MILITARY SURVIVAL RUN

2017. június 24., Pápa
Magyar Honvédség Bázisrepülőtér

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr4912554371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása