"irigylésre méltó energia szunnyad bennük, ami bármikor elő tud törni, ha van hozzá kellő motiváció!"

2018. április 30. 19:10 - sebiszabi

Interjú Németh-Vörös Viktóriával a Gyerekhajsza kapcsán

28947155_1692748067451777_2543221433601475720_o.jpg

Most májusban első alkalommal rendezik meg a Pannonhajsza cseszneki futamának betétfutatmaként a Gyerekhajszát. Alapvetően a 7-13 éves korosztályt célozzák meg a rendezők. Ez alkalomból keresük meg a Vikit, a Gyerekhajsza Falka Vezérasszonyát :),  aki évek óta szervez gyerekeknek edzéseket Győrben, hogy beszélgessünk egy kicsit az új sorozat apropóján és a nyári Hajsza tábor ötlete okán is. 

Idén első alkalommal a kisebbek számára is kedveskedik a Hajsza. Mekkora jelenleg az érdeklődés a Gyerekhajsza futamra?
Mivel idén először kerül megrendezésre a kisebb korú gyerekek számára is a Hajsza, azt veszem észre, egyenlőre „ízlelgetik” a gyerekek és a szülők ezt a lehetőséget! Mert sajnos nem lehet figyelmen kívül hagyni, hogy sok esetben egy gyermek rendezvényen való részvétel nem a kisgyermeken, hanem a szülőkön múlik, hogy van-e kedve, ideje, energiája és igénye elvinni gyerkőcét egy ilyen eseményre. Azt tapasztaljuk, hogy az eddig regisztrált gyermekek nagy részének a szülei is megmérettetik magukat előző nap a felnőtt futamban, illetve sok Sulihajszás gyerkőc, ifjú kisebb testvére is megmutathatja mit tud! Nagy örömet okozott a gyerekeknek az a változtatás is, hogy a 11 éven felüli gyerekek egyéniben is tudnak indulni a Suli Hajszán, így mindenki előtt kinyíltak a Hajsza kapui! Jelenleg 37 regisztrált Gyerekhajsza indulónk van és egy nagyobb delegáció ígérte még a regisztrációját.


Mekkora kihívás lesz ez egy átlagos 7-10 éves gyetek számára a verseny?
A gyerekek egytől egyig csodák! Fantasztikus, irigylésre méltó energia szunnyad bennük, ami bármikor elő tud törni, ha van hozzá kellő motiváció! Múlt hétvégén leteszteltük a Püspökerdőben a gyerekeket, mennyire nagy kihívás nekik egy kb 2 km-es táv lefutása 8 állomással és köztes feladatokkal… 5,5 éves kortól 11 éves korig voltak gyerekek és határozottan állíthatom, hogy jóformán meg sem kottyant nekik a táv teljesítése! Persze, hogy ez a teljesítmény egy versenydrukk „nyomása” alatt hogyan változik, az majd kiderül május 20-án a Kisbükk Majorban!

30728697_1719017781491472_5146380146512494592_o.jpg


A Cseszneki adottságok csodásak. A gyerekfutam mennyire fogja ezt kihasználni? Vagy inkább a fesztivál terület közelében rajzoljátok fel a pályát?
Az akadályokkal tűzdelt 1+ és 2+ km távú pálya a Fesztivál területen, a Majoron belül lesz felállítva, ami önmagában is csodálatos panorámával és fantasztikus légkörrel csalogatja a természet gyermekeit.

Hogy tervezitek, a szülők is futnak a gyerekekkel  vagy ők már nagy gyerekek és simán tolják egyedül?
A szülők a pálya mentén követhetik gyermeküket és bátoríthatják Őket! A pályán segítőkész Yakuzás futók fogják a gyerekeket lekísérni, igény szerint segíteni, de az biztos, hogy hatalmas adrenalin löketet fognak adni a gyerekeknek, példaképekként fogják ösztönözni a Őket!

Ha jól hallottam, akkor idén Hajsza tábor is lesz a gyereknek. Ez mennyire lesz OCR tematikus tábor?
Jó pár évvel ezelőtt már táboroztattunk a Yakuza falai között s nagyon kedves és kellemes emlékeink vannak róla! Idén is mindenképp specifikus sporttábort szervezünk, amelynek természetesen a Hajsza lesz a fő mozgatórugója, de ezzel együtt egészségtábor is lesz, hiszen a sport és versenyzés mellé elengedhetetlen az egészséges táplálkozás is! Wifi mentesen, színes programokkal és remek edző kollegákkal, pedagógusokkal várjuk a gyermekeket! A Hajsza edzések garantáltak, de lesz mellette móka és sok-sok kacagás is, illetve az sem titok, hogy az utolsó napját a tábornak Cseszneken fogjuk tölteni a Pannonhajsza fesztiválterületén a Kisbükk Majorban!

31100303_1473236449448042_3971102731539578880_n.jpg

Bentlakásos tábor lesz? Hol?
A táborunk napközi tábor lesz, reggel 7:30 tól várjuk a gyermekeket és délután 16 óra után lesz a hazamenetel. Napi háromszori étkezést, sok testmozgást és még több élményt kapnak a gyerekek minden nap! 7-13 éves korig várjuk a kis HősNőket és Hősöket, természetesen testvéreket is! Főhadiszállásunk a Yakuza Fitness lesz, de kültéri bázisunk is lesz, szerdai napon a Püspökerdő Kalandparkjának ügyességi pályái, pénteken pedig a Csesznek adta természetfeletti erők birtokosai leszünk! Szeretettel várjuk a gyerekeket!

Ekkora az érdeklődés, hogy két turnust kellett indítani?
Bizakodók vagyunk, hogy sikerül annyira szuper tábort összerakni, hogy nem lesz elég ez a 2 turnus, és be kell, hogy iktassunk egy harmadikat! ;)

30859372_1732798260113511_719666737_n.jpg

Gyerekhajsza és a tábor szorosan összefüggés? Kicsit talán utánpótlás nevelési szempontok is vannak már?
Utánpótlás-nevelés? Óh, igen! A sportágválasztáson kívül azt gondolom, az efféle akadályfutó versenyek s az erre való felkészülés remek kiegészítése minden más fő irányú sportnak! Gondolok itt a labdajátékoktól kezdve a küzdősportokig! Hajsza edzéseinkkel is általánosan és speciálisan egyaránt ügyesítjük a gyerekeket, ami biztosan más sportokban is kamatoztatható! Hetek alatt látványos fejlődéseket tapasztalunk, ami a gyerekek javára válik és a tudás és ügyesedés a gyerekek önbizalmának is nagyon jót tesz! A Hajsza edzők is jelenleg is aktív sportolók, visszavonult versenyzők! Az akadályfutó versenyek a fénykorukat élik, így legnagyobb örömünkre még sokáig lesz bőven feladatunk!

Gyerekhajsza FB event
Nevezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr8913877624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása