"Mi tudjuk a verseny útvonalát, az éppen elég lesz."

2018. január 16. 13:38 - sebiszabi

Interjú Bakonyi Andrással, a The Best Trail Runner szervezőjével

26853610_1571959899520376_1560424387_o.jpg

Január végén, január 27-én, ha az időjárás is úgy akarja, akkor hóban, de minimum sárban dagonyázhat az, aki a tököli Parkerdőbe ellátogat a The Best Trail Runner sorozat első versenyére, a 7 és 14 km-es távokon megrendezésre kerülő Winter Sprintre. Ez alkalomból készítettünk egy felvezető interjút a verseny egyik szervezőjével, Bakonyi András barátunkkal, akit már jól ismerhettek a hazai OCR színtérről.

OCR Mag.: Első rendezésetek lesz a Winter Sprint?
B. A.: Tavaly ősszel vetettük fel, hogy nem csinálunk mi is egy versenyt?
Elgondolkodtam rajta...mondom megnézhetjük mit lehet és mit tudnánk szervezni. Elkezdtük a szervezkedést, de semmi nem jött össze először. Aztán egy év múlva végre egyenesbe jöttünk és a semmiből kezdtük el építeni, mindenki amihez ért.

Tököl és környékének szintrajza hát hogy is mondjam, egysíkú…:) Miért lehet ez a verseny vonzó egy terepfutónak?
Hát igen....nincs szintünk az erdőben ...vagyis pár kisebb dombocska talán, de az tényleg dombocska. Maga az erdő viszont szép és jó érzéssel tölt el, hogy van egy ilyen erdőnk.
De ha én a „sík” terepen feltudok készülni egy hegyi akadályfutásra, ahol jó eredményekkel térek haza, akkor egész jó kis játszótér ez itt az erdőben - csak fel kell találnunk magunkat. Elég jó technikás pályát össze lehet hozni...

26913415_1572052109511155_1411118954_n.jpg

Miért értesz az alatt, hogy a terep technikás?
Ahogy említettem én is itt edzek. Nekem muszáj technikás pályát futni vagy olyan részt befutni amit még nem járt senki.
Mindig változatos helyen futok. Nem mindig lehet a Duna part szikláin futni és ugrálgatni vagy csak a hegyekben. A gyorsaság mellett az is kell, hogy hirtelen változzon a terep és hirtelen tudjak gondolkodni 2 lépéssel előbb. Van olyan ösvény, ami vadregényes, még én sem futottam rajta. Kanyargós a terep sok helyen, vigyázni kell a fa darabokra, tuskókra és sok más dologra. Szerintem egy jó pályát jelöltünk ki a versenyre.

Azt láttuk, hogy 7 és 14 km-es távokon lehet indulni. A hideg miatt nem akartatok hosszabbat tervezni vagy ez szándékosan egy sprint őrületnek szántátok?
Ne felejtsük el, hogy családokra is gondoltunk így a gyerkőcöknek is lesz futama.
Azért is sprint, mert a pálya jól futható és technikás, így gyorsan lehet rajta futni. Egy futó és egy terepfutó is jó eredményeket produkálhat.
Elsőre nem akartunk belemenni nagy versenybe. Amit most összehoztunk, azt is legalább 3-4 hónap alatt sikerült elérni. Engedélykérés, honlap, tesztelések stb. De mivel ez a The Best Trail Runner sorozatunk első állomása, lesznek nagyobb távok is.
Gondoltunk azokra is, akik nem futnak hosszú távon, de örömfutásra is eljönne szívesen. Nekik jó lesz a 7 km-es táv.
A 14 km már egy picit hosszabb és szerintem annak, aki többet szeret futni annak is elég lesz, főleg ha teljesül az álmunk és esni fog a hó. A hó sokat fog nehezíteni.
Később viszont lesznek nagy terveink és új helyekre próbálunk majd menni, ahol még nem nagyon volt terepfutó verseny.

Az útvonalat tudjuk, ismerhetjük előre?
Mi tudjuk a verseny útvonalát, az éppen elég lesz. :) Sok környékbelit várunk és aki nem itt lakik, annak is ugyanolyan esélyt akarunk adni a győzelemre. És amúgy is ...sokkal izgalmasabb amikor ismeretlen a hely.
Az elsőknek nehezebb, hogy figyeljenek a pályajelölésre.

26937730_1572051929511173_1055724033_o.jpg

Ti azért ismeritek: mi lesz a legnehezebb része a karikának?
Igen ismerjük, hogy mi az, ami nehezebb része lesz. Az utolsó pár km a végére nem is lesz egyszerű...

Hány résztvevőt vártok? Van-e létszám limit?
Tippünk sincs mennyien leszünk, 300-400?? Nincs limitünk a helyszínen is lehet nevezni majd, a részletek fent vannak a weboldalon. Több ezres tömegre azért nem számítunk első körben.

Befutó érem, ajándékok ilyesmi gondolom lesz?
Igen lesz, a gyerekeknek is, hogy tudjanak dicsekedni az óvodában, nagymamának vagy bárki másnak. Nagyon szép, egyedi befutó érmünk lesz, amit bemutatunk a napokban. 9 cm-es fa érem szép szalaggal.

Sok szponzort sikerült megnyerni magatoknak, ajándék osztós buli lesz? 
Szerintem nagyszerű szponzorokat hoztunk össze amit itt is nagyon megköszönünk. Balboa Körrel közös játékunk is volt (lám, két verseny is összetud fogni - ez úton is köszönjük nekik).
Pl: Hammer, Tomtom, Viwa Vitaminwater, Oázis, Insidepark, Sportéremtartó, Nocco, BestDoor, Design&Sprint, Gumiszoba, Szigethalmi Vadaspark, Pónifarm, Szuperinfó, Inforábaköz.hu, Kürtös Kuckó Bt., Futónaptár.

Wellness belépők, Éremtartó, családi belépő és egyéb nyeremények nem csak az első 3.helynek.
Gyerekek az érem mellé kürtös kalácsot is kapnak. A legidősebb Férfi és Hölgye is díjazásra kerül.

Mire számíthat a szervezéstől a futó, aki úgy dönt, hogy teszteli magát január végén?
A verseny központja egy gyerektábor udvara lesz. Itt lesz mobil wc, egy melegedő, öltöző sátor és kiállítók is lesznek: Runnabe, Hammer Nutrition, Tomtom. Lesz kürtöskalácsos is, ahol tea és kávé is lesz.
A frissitő ponton a Hammer jóvoltából Iso ital lesz illetve víz. Ezek melett milkacsoki, sportszelet, kekszek, törtcsokik is elérhetőek lesznek.
Eldobható pohár nem lesz, mivel kötelező felszerelés lesz a pohár vagy kulacs - így megakadályozva a természetben való szemetelést is.

26937359_1572051999511166_18774177_o.jpg

 

Nem akadályfutás lesz, de szerinted miért lesz jó január végén egy akadályfutónak a Winter Sprint rendezvényetek?
Egy OCR versenyzőnek ez a verseny egy jó kis edzés. Ha hó vagy sár is lesz a pályán, akkor még lesz a kezdőknek akadály is.

Facebook esemény

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr3213579923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása