Spartan Race Sprint + Super Berlin, 2017. 09.30. @Berlin (Németország)

2017. október 08. 12:52 - sebiszabi

Őrült Super, sima Sprint, dupla hétvége

22198935_1904508469565073_1177457936_o_1.jpg

Ahogy korábban már megszokhattátok, Varga Zoltán Csaba (aka. Varga's Creation) jegyzeteiből egészen speckó európai versenyekről is kapunk beszámolót. A múltkor tengerparti olasz versenyről hoztak nekünk élményeket, előző hétvégén pedig a berlini Spartan Race fesztivált látogatták meg, ahol egy Sprint és egy Super futam volt a menü, előételnek egy kis városnézés a német fővárosban, desszertnek pedig... de inkább azt hagyjuk a végére.

Maga a pálya egy katonai bázison volt berendezve, ami igazából nem hogy emlékeztetett a tököli katonai reptérre, hanem egy-az-egyben tökéletes copy-ja volt annak. Mindenhol MiG-ek és más repülőgépek voltak kiparkolva, ezek közé rajzolták fel jó érzékkel a pályát a tervezők, így valóban igazi military hangulatot varázsoltak. A reggeli elite futamok közben értek be a Hurricane Heat-en szenvedni vágyók csapatai is, még láthattuk kínlódásaik végét, ahogy éppen nyomják az utolsó burpee-ket, vagy tolnak befelé egy katonai csapatszállító teherautót. 

Az akadályok nagyon ismerősek voltak, hiszen egy héttel ezelőtt Misano-ban pont ugyanezeket használtuk, kb azokat az eszközöket hozták ide Berlinbe is, szóval meglepetés nem volt, de ettől még nem lett egy könnyű verseny a Super. Ezzel kezdtünk. Aki járt már Berlinben, az tudja (aki meg nem, annak most mondom), hogy itt szintemelkedés nem nagyon van, így természetesen a pályán sem ez dominált. De ettől függetlenül lehet kemény versenyt csinálni. A precíz német munkatársak pedig bemutatták, hogyan is kell ezt. 

22197763_1904957866186800_2047986698_o.jpg

A mezőny a Superen is és a Sprint távon is nagyon erős volt, hiszen tele volt lengyel, cseh, osztrák és német EB válogatott tagokkal, akik közül néhányan korosztályos EB bajnoki címet is szereztek. Szóval látszott előre, hogy itt komoly csata lesz, hát meg is kaptuk a végére. A 14 km-es Super pályán a szokásos lendületet megtörő akadályokkal kezdtek: palánkok és egyensúlyi akadály, aztán tovább a nagyon nehéz terepen. Jöttek a szokásos feladványok, úgy mint Olympus, Atlas carry, szögesdrót, lánc cipelés, kötélmászás és farönk és persze a Farmer walker-nek csúfolt nyusziugrálós karika. Aztán az arénába érve szépen kihegyeztük a végét! Végig fej-fej mellett haladt Enci [Csernák Enikő - a szerk.] és Małgorzata Daszkiewicz, a lengyel csajszi. A fesztivál területen újra egy köteles feladat, dárda, néhány cargo móka és multi-rig. Na a vége szoros lett!!! Enci elrontotta az olympus-t, Małgorzata nem, így előzött, aztán jött a dárda, ahol Małgorzata hibázott, de Enci nem és így ő előzött vissza. A multi-riget mindketten behúzták, így aztán a végén 5 másodpercnyi elő maradt a Encinek a végére, ezzel győzött, őrült csata volt!!!

A sprint táv a Super fele volt nagyjából km-re és akadályok számát tekintve is. Itt akkora csata már nem alakult ki, mint a Superen. Enikő lefutott mindenkit, nagyjából a végéhez érve 5 perc volt az előnye mindenkihez képest, szóval még az is belefért, hogy a végén hibázzon egyet - a multi-rig fogott ki rajta - így egy laza két percet adott az egész mezőnynek. Sima győzelem! Enikő futásai még sprintre vannak kiagyalva, így nem nagyon volt kérdés, simán lefutotta a teljes mezőnyt.

22163670_1904510142898239_305675986_o.jpg

Az élmezőny amúgy mindkét távon ugyanúgy alakult: Enikő győzött, Małgorzata Daszkiewicz a második, Agata Pietroszek pedig a harmadik. Encin kívül mindketten korosztályos európa bajnokok. 

Tökéletes német precizitással összerakott verseny volt, ahogy azt várni is lehetett. Annak ellenére, hogy nem volt a pályarajzban szint, a szezon egyik legkeményebb versenye kerekedett ki a hétvégéből. Jó volt, szerettük!

Hátra van még a szezonból a Nemzetihajsza bajnoki futam [amit Enikő meg is nyert 7 km-en -  a szerk. ], a Budapest Maraton, az olasz Taranto Spartan Race és a görög Sparta Spartan Race

Beszámoló és képek, videók: Varga Zoltán Csaba (Varga's Creation)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1612939057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása