Bemutatkozik a Budapest Iron Spartan Team

2018. január 23. 14:49 - sebiszabi

24130071_131905427496143_1345884328881595395_o.jpg

Az OCR Magazin ezzel a cikkel egy új sorozatot kezd el, melynek célja a Magyarországon működő OCR egyesületek és csapatok bemutatása. Egyrészt mi is kíváncsiak vagyunk, hogy mennyi ilyen jellegű szerveződés van itthon, másrészt pedig szeretnénk egy felületet adni számukra, hogy megmutassák magukat, dicsekedhessenek az eredményeikkel. Első körben Hegedűs Balázs barátunkat kértük meg, hogy vezessen bennünket körbe csapata, a Budapest Iron Spartan Team háza táján. 

Továbbá biztatunk mindenkit, aki OCR csapatban, egyesületben sportol, hogy ragadja meg ezt a lehetőséget keressen minket az ocrhungary@gmail.com címen a bemuatkozó anyaguk közlése miatt. 

Hegedűs Balázs vagyok, a Budapest Iron Spartan Team kapitánya, köszönjük szépen a megkeresést és a lehetőséget az OCR magazinnak. 

Mikor alakultatok, hány fővel?
Csapatunk 2015-ben alakult, először a Hungaroring Sprinten indultunk, akkor még azt se tudtuk, hogy mi az, hogy csapat, meg egyéni, úgyhogy neveztünk, ahogy tudtunk. Egy versennyel később, a 2015-ös Nyitra sprinten már öten voltunk és Budapest Iron Spartan Team néven indultunk. A Lomnic Beasten csatlakozott hozzánk először Máté, a Kouty Beasten Balázs és Samu ( igaz, itt Gazella vendégmunkásként indultunk :-) ) Végül leigazoltuk Csabit és Dávidot, már 2016-ban Visegrádon, illetve Revisten, Taki pedig 2017-ben Veszprémben csatlakozott,  így alakult ki egy fix mag, akikkel úgymond csapatban indulunk. Együtt készülünk, utazunk, visszük a csapat operatív ügyeit és próbálunk minél jobb eredményeket elérni. Ehhez a szorosabb maghoz kapcsolódik ezer szállal a csapat változó, openes szerkezete - rokonok, barátok, üzletfelek, barátnők, ismerősök. Nevünket pedig a Tatarek Rezső által megálmodott ironbox után kaptuk, mivel a legelső kis csapat ott alakult meg és én is ott hallottam először erről az egészről, ott mondta nekem egy kedves csapattárs, hogy "úgyse tudod megcsinálni". Azóta is talán ezen az edzésen leledzik a legtöbb csapattag. 

Hol vagytok megtalálhatóak, fogadtok-e új tagokat a csapatba?
A facebookon van egy csapatoldalunk: Budapest Iron Spartan Team - az oldalunkat pont offszezonban hoztuk létre, így egyelőre nagy népszerűségnek nem örvend még, de reméljük, idén megismétlünk valamit a tavalyi szép sikerekből, így kicsit jobban szem elé kerülünk. Emellett szervezünk közösségi futásokat a közelben lévő hegyekbe, illetve már a negyedik alkalommal fogjuk megrendezni a nagy Spartan által megálmodott Spartan Virtual Challange-et. Ehhez nyugodtan lehet csatlakozni akár online, akár személyesen is. A csapatba főleg ismerősöket fogadunk be, nem hiszünk a 15% kedvezmény alapján történő ismerkedésben. 

24231835_132110050809014_4859647964799682985_n.jpg

Most éppen mennyi tagja van a csapatban?
Nehéz kérdés :-) A "competitive csapat" ( így hívtam, amíg volt ) 8 főből áll, a fix csapat 20-30 fő lehet, bizonyos versenyeken 60-80-an jelen(t)ünk meg. Azóta páran szögre akasztották a dárdát - nem bírta a mosógép a sok sarat, illetve felfüggesztettük a kritikus tömeg elérése után a " Kedvezményt bárkinek! " elvet. 

Átlagosan egy versenyen a csapat mekkora része tud rajthoz állni?
Magyar versenyeken eddig mindig sokkal nagyobb volt a lelkesedés - Visegrád, Tokaj, Veszprém, 'Barcika, Eplény brutális volt; Kanizsán is elég sokan leszünk, remélhetőleg Várgesztesen is, viszont Miskolcra már egy kis lecsengést prognosztizálok, ez sok összetevős. Külföldre 6-8-10 főt mondanék táv, távolság és helyszíntől függően, talán Reviste volt az, ahol 20-30-an összejöttünk; igaz - abban az évben nem volt magyar Beast. 

Milyen versenyen indultatok először ezen a csapatnéven?
Nyitra Sprint - 2015. 2016-os Nyitra Sprinten ketten indultunk a csapatból egyéniben, 2017-ben pedig harmadikak lettünk competitve kategóriában ugyanott. 

24130087_132110097475676_3070895591463953271_o.jpg

Ha ki kellene emelni egy sikert a csapat életéből, mi lenne az?
Egy sikert... Én a legnagyobb sikernek azt tartom, hogy 6 teljesen különböző környezetből összeverődtünk, összekovácsolódtunk, a 3 év alatt elég sok szép emléket gyűjtöttünk, a mai napig napi szinten beszélünk, együtt járjuk az erdőt - tényleg egy jó kis közösség alakult ki. 

Milyen eredményekkel szoktatok végezni versenyeket?
Újabb jó, ám kicsit fájó kérdés. A tavaly bevezetett competitive kategóriát nekünk találták ki. Nem vagyunk (még :D ) olyan jó versenyzők mint az elit csapatok nagy része és a nagy(on nagy) számok törvénye miatt legtöbb esetben az openben sem nyertünk volna. 2017-ben Veszprém, Nyitra, Litovel sprinten, Eplény beasten dobogóra álltunk, 'Barcikán pedig egy dupla adminisztrációs ügyetlenkedés miatt éppen lecsúsztunk az elit dobogóról. Hogy 2018 mit fog hozni számunkra az elit csapatok között, nem könnyű megjósolni - mi mindenesetre szorgalmasan készülünk és igyekszünk mindent megtenni, hogy minél előrébb végezzünk. Ez nem lesz egyszerű, mert sok az erős csapat, elég csak az OCR Elite Team, Yakuza, Spartan Patriots Slovakia, Husaria, Extreme Obstacle Runners, Extreme Trail Hungary, Elite Team OCRA Slovakia csapatokra gondolni, most új versenytársként megkapjuk a Triacto Teamet is, úgyhogy oda kell majd figyelni :-) 

Gondolkodtok-e azon, hogy egyesületi formában csináljátok a jövőben?
Nem :-) Nekünk ez hobby, egy jó lehetőség, egy iránymutató az élethez és a mindennapokhoz. Mindenkinek megvan a saját privát élete, egy egyesület intézése és igazgatása overkill lenne. Mi csak élményeket szeretnénk profitálni - élvezni az erdőt, az együtt megtett kilométereket és az edzés / verseny utáni visszatöltést :-) 

24059060_132110674142285_8647421725511334756_n.jpg

Milyen rövid- és hosszútávú terveitek vannak?
Ember tervez, de Sena végez. Az elmúlt két évben megtapasztaltuk, hogy a Spartan Raceben semmi értelme nincs hosszú távon tervezni. Ahogy a legendás fociedzők szoktak bullshitelni: a következő meccsre figyelünk, Kanizsa Sprinten szeretnénk odatenni magunkat, illetve február 10-én szeretnénk kiszurkolni Máténak az EB-részvételt. 

Van-e a csapatnak jelenleg támogatója? Ha nincs, akkor gondolkodtok-e valamilyen szponzorációban?
Igyekszünk nyitott szemmel járni, meglátni a lehetőségeket. A Sponser táplálékkiegészítő-gyártóval együttműködünk már, de azért őszintén szólva egyelőre nem képviselünk akkora marketingértéket, hogy kapkodjanak utánunk a szponzorok :-) Mi főleg az amatőr sportszeretet, barátságot, bajtársiasságot, kevés ferdítést és lódítást, erdőszeretet, terepfutás-szeretetet, folyamatos fejlődést képviseljük - nem tudunk harcba szállni a formás instalányokkal :-) 

Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr7213597331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása