"Löködönc szó felénk egyfelé haladó tömegben való tülekedést jelent"

2019. június 26. 10:26 - sebiszabi

Interjú a Látrányi Löködönc szervezőivel

56419467_2670497076354983_6217191875103686656_o.jpg

Bármilyen hihetetlen, a Magazin fennállásánál is idősebb a Látrányi Löködönc, de még egyszer sem írtunk róluk... Ezt szeretnénk most pótolni egy verseny előtti interjúval, aztán majd egy esemény utáni beszámolóval. Jöjjön akkor most a bemutatkozó interjú a szervezőkkel, amiben kiderül, hogy született meg a Löködönc...

OCR Mag.: Ha jól emlékszem a tavalyi versenyeteken részt vett a Magazin egyik jó barátja és értékes szavakat mondott rólatok. Általában pozitív visszajelzéseket kaptok?
L.L.: Általában - ami a legfontosabb - őszinte visszajelzéseket kapunk. Kapunk helyszínen-emailban köszönetet: főleg a közvetlen családias hangulatért, és lelkesedésünkért. Kicsi a rendező stábunk, de igyekvő és tanulásra nyitott - úgyhogy azért is hálásak vagyunk, amikor rámutatnak arra a versenyzőink: mit csinálhatnánk még jobban. Nagyon örülünk például, hogy a Löködöncöt a terepsport.hu és a Tefutsz is ajánlja.

Hányadik rendezés az idei?
Már a negyedik. Bármilyen furcsán hangzik, itt, Látrányban volt először egész Somogy megyében akadályfutóverseny, 2016-ban. Azóta mind távban, mind akadályok számában nőttünk az első Löködönchöz képest.

20180707_095609_2.jpg

Nálam a név alapján (javíts ki, ha rosszul gondolom) egy laza könnyed, majdhogynem gyerekek számára kiírt buliról van szó - mennyire vagyok messze a valóságtól?
Hát, félrevezetett a somogyi tájszólás. A "löködönc" szó felénk egyfelé haladó tömegben való tülekedést jelent - amilyet például az akadályoknál láthatsz. Felnőtt futásnak szántunk, az akadályfutást komoly versenyként űző, visszajáró futóink is vannak és reméljük lesznek idén is.

Eleve családi dzsemborit szerettetek volna csinálni, vagy később alakult így ki?
Eleve családi programnak találtuk ki - olyan “őrülteknek”, akik szeretnek családilag ámokot...ööö...akadályt futni.

img_20180707_093613_2.jpg

Mesélj, kérlek pár szóban a kezdetekről, mi a sztoritok?
Az úgy volt, hogy egy nap beült közénk, szervezők közé a Művelődési Házban a fiatal és sportkedvelő polgármesterünk, akit Kelemen Ferencnek hívnak, és így szólt: “Láttam a Brutálfutást a neten. Nagyon tetszik.Mi lenne, ha mi is rendeznénk egyet?” Fejest ugrottunk , ő lefutotta az elsőt, és azóta nincs megállás.

Mi a rendezvény különlegessége, miért szeretik a futók a Ti versenyeteket?
A gyönyörű terep, a családias, vendégszerető hangulat és a kedvező nevezési díj. Sokan térnek vissza hozzánk, lassan névről megismerjük a “régieket.” A másik különlegességünk, hogy a Löködönc “beépített” programja a Látrányi Lekvárfesztiválnak, egy köretnyi más, ingyenes program is várja azokat, akik végigfutották a versenyt.

3.jpg


Milyen csomag várja a sikeres teljesítőket a célban?
Mi előre adjuk a csomagot :): egyedi nyomású pólóval, chipes időméréssel, egy palack frissítőt és valami Látrányra emlékeztető ajándékot. Nincs mindenkinek befutóérem, csupán kategóriánként az első három helyezettnek.

Meddig lehet még nevezni az idei bulira?
Online június 30-ig (5.000 Ft.) vagy a helyszínen, július 13-án (8.000 Ft-ért).

 33.jpg

A Balaton déli partjától kicsit messzebb milyen terep lehetőségeitek vannak egy izgalmas pályát összerakni?
Szerintem abszolút jó a pályánk. Nem Spartan [nem is kell, hogy minden pálya Spartan legyen -  a szerk...], és még van benne fejlesztési lehetőség. Tudom, hogy a dombság szó egy leheletnyit “apró”-nak tűnik, mondjuk egy bakonyi futóverseny terepviszonyaihoz képest. Viszont nálunk is vannak meghökkentő emelkedők, erdei szakaszok, sárban-csúszás és rögtön “vízben” kezdünk - az első akadály a Füzes-tó átúszása.

Akkor a szokásos kellékek és díszletek meglesznek, a többi már a futók dolga?
Így van, várunk benneteket! Eszter, Imi, Fecó és Andi - az szervezők

9.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr2714905400

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.