Interjú: 2019-re tolódik az idei OrczYram

2018. július 30. 17:37 - sebiszabi

orczyram2019.jpg

Az OrczYram a közösségi oldalán közölte ma a hírt, hogy az augusztus 25-ére tervezett rendezvényüket jövő májusra (május 11.) tolják. Erről a hirtelen döntés hátteréről érdeklődtunk Tamás Péter főszervezőnél egy rövidke interjúban.

OCR Mag.: Sajnos a hazai augusztusi OCR naptár változik kissé, egy versennyel kevesebb lesz nyár végére. Mi indokolta a döntést?
T.P.: 2018. július 5-én tragikus hirtelenséggel elhunyt Újszász város polgármestere, Molnár Péter. Ez nagyban befolyásolja Újszász város jelenlegi és hátralévő életét, mind a városüzemeltetésben, mint pedig a sport szervezések, rendezések terén. Mivel már említettem, hogy nagyban befolyásolta a sportéletet az ő személye, így az OrczYram szervezésére is kihatással van, ezért hoztuk meg az Újszászi Önvédelmi Sportegyesület vezetői elnökségi ülésén az a sajnálatos és nehéz döntést, hogy az idei OrczYram versenysorozat 2019. május 11-én kerül megrendezésre.

Akkor idénre már nem számolhatunk Újszászon versennyel?
Természetesen a sportélettel és a sportszeretettel nem hagyunk fel, folytatjuk a munkát tovább. Idén 3 kisebb sport eseménnyel készülünk, melyek kisebb anyagi és fizikai beruházást igényelnek. Az év hátralévő részében 2 futónapot kívánunk szervezni.

Így 2019-ben két Orczyram futammal tervezhetnek a futók?
Igen, terveink szerint a májusi OrczYramon kívül 2019. augusztus 24-én kerül az aktuális futam megrendezésre.

A befizetett nevezésekkel, regisztrációkkal mi lesz, hogy kezelitek ezt?
A befizetett nevezők mindegyikével személyesen vesszük fel a kapcsolatot az elkövetkező napokban. A nevezők választhatnak majd hogy regisztrációjuk átkerüljön-e az új időpontra. Akinek ez nem lesz megfelelő, azok számára a befizetett díj természetesen visszautalásra kerül. Aki úgy dönt, hogy elfogadja az új időpont és indul a versenyen, azok számára még egy minőségi futópólóval is kedveskedni fogunk.

Most akkor Újszászon a politika került a prioritást élvező dolgok első helyére. Mit mondasz, mikor tudtok újra az Orczyram dolgaival foglalkozni legkorábban?
Természetesen a sport egyesületünk valamennyi sportága, illetve valamennyi általunk szervezett sportrendezvény politikamentes, nem a politika élvez fő prioritást. Polgármester úr azonban nagy támogatója volt a versenyünknek. Váratlan halálával sok minden felborult most Újszászon. Mivel területi illetékességi szempontból kötöttek a lehetőségeink (a futamokat továbbra is a különleges Orczy Parkerdőben fogjuk megrendezni), ezért hoztuk meg ezt a döntést.

 

Szólj hozzá!
Címkék: 2018 orczyram

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr3314151457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása