"...nem hiába ide épült a Bakony egyetlen megazipline pályája."

2018. július 09. 14:57 - sebiszabi

Interjú Viczina Dáviddal a BakonyRUN Night Edition kapcsán

35123916_2106220949410818_3121905959597768704_n.jpg

Az idei év egyik nagy gurítása lehet a BakonyRUN éjszakai akadályfutása. Már év elején bedobták, hogy augusztus 25-én éjszakai futamot rendeznek, nemrég pedig, hogy mindez a kislődi Sobri Jóska kalandparkban lesz. Felmerült pár kérdés bennünk a bejelentés után, ezért inkább meg is kerestük a legilletékesebb arcot, Viczina Dávidot, aki válaszolt nekünk. 

Éjszakai akadályfutás egy kalandparkban. Egész sok minden kérdés merült fel bennünk… Kezdjük az elején: Kislőd, Sobri Jóska Kalandpark. Honnan jött az ötlet, hogy ide hozzátok a versenyt?
Már korábban is terveztünk ezzel a területtel, aki ismeri a helyszínt az nem fog csalódni, aki nem az pedig meg fog lepődni, hogy mennyire kalandos lesz a pálya. A park egy völgyben fekszik, természetesen a kalandparkon kívüli területeket is érinteni fog a verseny, nem hiába ide épült a Bakony egyetlen megazipline pályája.

Év eleje óta tudjuk, hogy lesz éjszakai futam és hogy mi lesz a dátuma. A helyszín is biztos volt már akkor? Vagy azt később találtátok meg?
Év elején még több helyszín volt versenyben a tavaszi versenyünk után lett végleges a Kislődi pálya, miután megtettük mindenhol a pályabejárásokat, ez a helyszín bizonyult a legideálisabbnak, egy éjszakai verseny sok speciális körülmény igényel, melyek itt adottak.

32931312_969506186552089_4150449772567724032_n.jpg

Nyilván a Bakonyban arra is lehet mókás pályát rajzolni, de gondolom a ziccert nem lehet kihagyni, hogy a kalandpark adta lehetőségeket kihasználjátok. Lehet tudni pár dolgot, amit elmondhatsz, amit mindenképp használni fogunk? Tó, zipline stb..
Sok részletet nem árulok el, de lesznek a pályán tipikus kalandparki elemek a megszokott akadályokon kívül. A tóról pedig csak annyit, hogy a területe 2 hektár, a vízmélység pedig max. 150 cm, ezt biztosan meglátogatják a versenyzők, talán nem is egyszer ;)

Lesz-e látszám korlát a versenyen?
Igen, 800fő a max. létszám limitünk.

Biztonság mindenek előtt, a fejlámpa kötelező, ez oké. Ezen kívül milyen kötelező felszerelést írtok elő?
A fejlámpát nagyon komolyan vesszük, a start zónában ellenőrzésre kerül, lámpa nélkül senki nem indulhat, más kötelező felszerelés nincs.

És mi mindent tesztek Ti meg a versenyzők testi épségéért pluszban, tekintettel az éjszakai versenyre?
Megnöveljük a segítők létszámát, valamint a verseny legmagasabb pontján kiépítünk egy rádióállomást, hogy az erdőben is zavartalan legyen a rádió összeköttetés és lefedjük a teljes pályát rádió kommunikációval. Természetesen mentőquad és mentőautó is készen áll, ha esetleg valaki megsérülne. A pálya kijelölésekor pedig a szalagozáson túl több helyen camlight-ok (világító fényrudak) lesznek elhelyezve, hogy a pályajelölés egyértelmű legyen.

Nem félti a tulajdonos a helyet, hogy 3-400 ember szétküldi a helyet? Vagy ennyi ember nagy károkat nem tud okozni, úgyis napi szinten van ennyi látogató?
A pályát úgy alakítjuk ki, hogy a kalandpark területét legkevésbé terheljük, de a park befogadóképessége 3000 fő felett, a területe pedig 30 hektár, így van hely bőven.

Akkor minden adott egy újabb jó bulira! Nevezés már él, hogy álltok most?
Szép számmal vagyunk már most, gyűlnek a csapatok is, a régi visszatérő BakonyRUN arcok már neveztek illetve egyre több új csapat is jelentkezik. Mindenkinek egy jó buli lesz, a verseny után evés-ivás és buli hajnalig, vagy ameddig bírják a versenyzők. Akár a park területén lévő faházakban is megszállhatnak a verseny után.

Melyek a további főbb dátumok a versenyig? Mikor zárjátok a regisztrációt, mikor tudtok pályát építeni stb?
Most a következő velünk kapcsolatos dátum a Július 13-15. EFOTT – Velence, a fesztivál tavaly elérte a 100.000 fős látogató számot. Idén egy még nagyobb szabású akadálypályával készülünk mint tavaly, a sport szigeten mindenki próbára teheti magát nálunk a mini BakonyRUN akadálypályánkon 10:00-18:00-ig. A Night Edition nevezést augusztusban zárjuk, vagy amíg a maximális létszám be nem telik.

35098087_982045741964800_3796727712157007872_n.jpg

Versenyzőkön kívül vártok önkénteseket is, vagy ezt hogy oldjátok meg?
Igen, önkénteseket szívesen fogadunk, sőt készülünk egy önkéntes futammal is a verseny legutolsó futamában, ahol önkénteseink tehetik próbára magukat.

A Night Edition-re akkor idénre ennyi a BakonyRun? Vagy még van valami trükk a farzsebben?
Egyenlőre a Night Edition verseny az utolsó ebben az évben, de annyian szeretnének őszi futamot, hogy magunk is meglepődtünk. Egyenlőre készülünk a Bakony legkeményebb éjszakájára, aztán a többit majd utána meglátjuk.

FB esemény
Hivatalos

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr4014102583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása