Spartan Race HH12HR Liberec, 2017.09.22, Liberec (Csehország)

2017. szeptember 26. 12:03 - ocrguest

Ne próbáld ki otthon!

21768807_481298628918177_1894753681886068397_o.jpg

Péntek este fél 8, Liberec szélén egy parkolóház. A Drillmasterek épp a felszerelések súlyát mérik (táska 10kg, 2 boka és 2 csukló súly darabja 2 kg), regisztráció kész, már fázok, adrenalin az egekben, kezdjük már!
8 óra, félkörbe állunk, felszerelés ellenőrzés majd táska fel, de nem a hátunkra, hanem hasra…. Végig csak elől hordhatjuk a táskát, na frankó! Majd szem beköt, egyes sor, megfogjuk az előttünk lévő vállát és 20 perc séta vakon hegynek fel. Megállunk, majd egy hangos és egyszerű mondat: „Táska le, hassal a földre, lábak össze kezek hátra!” Mindenkinek összekötötték a lábát és kezét majd még egy egyszerű mondat: „Ha megszólalsz kiszállsz!
Már kb 20 perce feküdtünk a vizes földön, mindenünk átfagyott, mire végre jött az utasítás: „Felkelni, irány a hegy teteje, ott kaptok egy kis ajándékot!” Csak talpra állni volt fél perc összekötött lábakkal, nem hogy elindulni felfelé. Látom mindenki szökdel felfelé, nekem a lábamon lévő kötést sikerült egy határozott lépéssel eltépni, így elindultam futva felfelé és közbe kiszabadítottam a kezem és a szememről leszedtem a kötést. Egy kis hezitálás és tanakodás után mindenki elkezdte kiszabadítani magát. Amint felértünk kaptunk egy kis világító pálcát. Lefutottunk, majd ott meg is kaptuk az első lecseszést: „Senki se mondta, hogy nem szabadíthatod ki magad és veheted le a szemedről a kötést! Ide gondolkodó emberek kellenek! Emberek ébresztő! Ez a HH12, nem valami kis szaros verseny!

Megtörtük a világító pálcákat és egyből ki is alakultak a csapatok: a kék, a narancs és a rózsaszín. Én a kék csapatba kerültem, ahol 6-an voltunk magyarok, így tudtunk egymásnak fordítani angolról ha nem volt valami érhető. A földön volt 3 kupac mindegyik csapatnak. Ez 5 üveg 5 literes vizet, 2 fa lécet, két kenyeret, sót és disznózsírt tartalmazott. Azt vittünk el belőle amit csak akartunk. Mivel csak gyümölcsöt vihettünk magunkkal, így vittünk mindent...
Majd elindultunk hegynek fel, egészen egy sí sánc aljáig. „Akkor most egy kis bemelegítés
A lábánál kaptunk két feladatot amit folyamatosan ismételni kellett. Majd elsőként a mi csapatunk indult el felfelé a sí sánc melletti emelkedőn egy megadott pontig, onnan meg közvetlen a sí sánc mellett a meredek lépcsőn, majd a patakban lefelé. 13 perces kör volt, majd közölték, hogy megismételjük de most csak 10 percünk volt rá. Természetesen nem sikerült, így büntető. Majd a pálya melletti felvonó lábánál megálltunk, jött a következő feladat: „A csapat itt lent várakozik plank és gugolás váltakozásával, míg 1-1 ember a csapatokból felfut a pálya mentén egy oszlopig, amin van egy papír tele kódokkal. Megjegyez amennyit tud, majd lent a csapat leírhatja egy lapra, majd jön a következő ember a csapatból. A kódokból pedig a következő feladatunkat tudjuk meg.” Összesen 11 kód volt, folyamatosan hozták le az emberek a kódokat. A kódok össze vissza betűkből és számokból álltak. Volt rá egy kis időnk, hogy megfejtsük, közben persze a plank és a guggolás gyilkolta az izmainkat. 20 perc tanakodás után sem sikerült rájönni, mire közölték, hogy a héten egyik nap közöltek egy képet facebookon, az alapján rájöhetünk. Csak a sárga csapatnak sikerült megfejteni, el is indultak felfelé az emelkedőn. Mi pedig lent gondolkodtunk, de mivel nem sikerült, elárulták, hogy ez Morze kódra vezethető vissza. Mivel senki se tudta a Morze abc-t így büntetőért elárulták a feladatot.


A feladat az volt, hogy: „Készítsünk egy hordágyat, ami elbír egy embert!” A 2 falecet, vastag ágakat, köteleket és rengeteg duck-tapet felhasználva készítettünk is egyet, ami stabilnak tűnt (két óra múlva természetesen el is tört a legmeredekebb szakaszon felfelé…). Majd a csapat minden tagját 30 percig kellett cipelni rajta, először a sípályán majd a hegyre felvezető lehető legrosszabb állapotú utakon felfelé… A vizes, sáros és nagyon csúszós utakon felfelé nagyon kellemes volt megtenni a 600 méter szintkülönbséget! De legalább telt vele az idő.
Hajnali 3 körül lehetett mire felértünk a csúcsra Karel Hubáčekhez. Jutalmunk 100 burpee volt… Majd jött egy kb 2,5 órás teljesítmény túra lefelé. Ekkor már úgy néztünk ki mint egy zombi csorda. Közben az erődben volt egy megállónk a köteleknél. Majd az egyik Drillmaster így szólt: „Ez a HH12, aki nem tud felmászni a kötélen, az kiesett!” A hátizsákot letehettük, viszont a 8 kiló boka és csukló súly nagyban akadályozta a mászást. Majdnem mindenkinek sikerült. Akinek nem, annak a csapat segíthetett, így szerencsére mindenkinek sikerült a végére.
Már majdnem visszaértünk a fesztivál területre, megálltunk egy réten egy körben, pár burpee, majd az egyik kedvencem következett: „Látjuk, hogy mindenki nagyon fáradt, ezért kapunk egy energiadús, tápláló és finom reggelit!” 2 darab csirke szív nyersen. Aki nem eszi meg kiszáll! Nem volt annyira borzasztó mint hittem, de meg nem ismételném!

21949882_1548463088546405_7441477117695195504_o.jpg
Majd irány a fesztiválterület futva. Odaértünk, fél 7 elmúlt már, a nap felkelt, kezdtünk örülni. Menet közben viccelődtem is az egyik Drillmasterrel amikor kávézott, hogy hozott e mindenkinek, meg hogy ideje meginni a reggeli kávét( ezek után én voltam a „Coffeeguy”), de ha ezt tudom nem csinálom. Azt mondta: „most megkapjuk a kávénkat egy jó nagy bögréből!” Irány a vizesárok, nyakig el kell merülni, fél óra, az első 3 aki felkel kiszáll!
Én még életemben nem fáztam annyira! A levegő sem volt 8 foknál melegebb, de a víz még rosszabb volt. kb 3-5 perc után azt mondták: „most mindenki feláll, ki a vízből!”
Jött a memória teszt. A verseny előtt pár nappal kaptunk egy emailt sok információval Liberec városról, a HH történelméről, amit meg kellett jegyezni. Itt 11 pontban visszakérdezték, majd a végén összeszámolták a hibákat. 92, így mindenki közösen csinált 92 guggolást. Amennyire fáztunk vizesen még jól is esett! Majd megindultunk a cél felé, már a célegyenesnél voltunk, reggel 7:58 perc! Majd éles kanyar jobbra és minden remény meghalt…
Irány a vizesárok és megint egy kötélmászás. A szabály ugyan az, ha nem mész fel, kiestél! Reggel 8.02-kor, amikor már 12 órája szenvedtünk. Életem legnehezebb kötélmászása volt, de sikerült. Itt nem működött ami az erdőben, mert kétszer olyan hosszú volt a kötél, így mindenki egyedül küzdött. Összesen 4 embernek nem sikerült, őket kiválthattuk, ha 12 ember még egyszer felmászott a kötélen. Mindenki bent maradt! Irány a kúszás, csak hogy ne legyünk túl tiszták a sok víz után. Majd vissza fesztiválterületen lévő dombra, majd közösen üvöltöttük a mantránkat:

I will always place the mission first!
I will never accept defeat!
I will never quit!
I will never leave a fallen comrade!
We are the storm!
Aroo!Aroo!Aroo!

A már szokássá vált 30 búcsúzó burpee, a cél előtti palánkon átmászás és CÉL! Megkaptuk az érmünket, a csomagot a pólóval, felvarróval matricával és két karkötővel. Még egy búcsúzás a Drillmasterek részéről, megdicsértek minket. Mindenkinek sikerült! Még mindig nem hiszem el! Összeállt az Endurance triffecta!

Összességében nagyon kemény volt, igazi lassú gyilkos volt az a 18 kiló amit magunkon cipeltünk. Mellé a sok cipekedés azokon a lehetetlen helyeken, a sok megterhelő feladat, azok a hosszú éjszakai percek fokozatosan őröltek le minket.

Ha ki akarod próbálni előtte keress fel egy pszichológust! Ez teljesen más, mint egy Beast vagy akár egy Ultra beast! Folyamatos nagy terhelés, a hideg, az éjszaka, minden ellened dolgozik!
Ez volt az első és az utolsó is! (bár ahogy magam ismerem, az első európai Agoge-n ott leszek... )
De most a jól megérdemelt pihenés és a Cseh sörök jönnek!

Beszámoló: Buti Dávid

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr7912896520

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása