Közös Spartan Race Training Group ezdés, 2017.03.04. @Eplény

2017. március 05. 09:12 - sebiszabi

Köszönöm, ez nagyon jó volt - kérek még!

17105958_10154462430121243_1905950458_o.jpg

A Spartan Race akadályfutásra gyakorolt hatását elvitatni nem lehet és nem is szabad. Viszont van egy sokkal nagyobb eredménye az egész SR hisztériának, ami nem más, mint az SRTG intézményesítése. Nem hiszem, hogy volt nagyobb ötlet a franchise történetében, mint az egyes futók csoportba szervezésének lehetősége. Így már nem kizárólag egyéni és magányos futók versenyévé vált a Spartan Race, akik jó esetben az egyes versenyeken futottak össze, hanem így minden héten szervezetten tudtak és tudnak azóta is sportolni. Tudnak egymással tapasztalatot cserélni, trükköket ellesni, tanulni és fejlődni - és mindig hoznak új arcokat - így kell ezt.

Viszont onnantól kezdve kezdődik az egész sztoriban a királyságos rész, amikor ezek a kis csoportok ugyan még az SR égisze alatt, de már sokkal lazábban, egymással összekapcsolódva igazi közösségként kezdenek el működni: keresik egymást, igénylik egymás társaságát, együtt akarnak készülni. Egyszerűen a kapcsolatokra szükség van. De hogy miért is van itt ez az egész? Mert pontosan a fenti receptet használta fel a két hazai SRTG, hogy végre egy kicsit még jobban összehozza ezt az amúgy is egyben lévő közösséget. A győri, a zalaegerszegi SRTG szervezett közös összetartást most hétvégére, március 4-re az eplényi Sícentrumba. A helyszín persze nem véletlen, hiszen nagyon sokan már 2015-ben saját bőrükön is érezhették már, hogy mit is “tudnak” az eplényi dombok.

16992107_1648311755475332_9065824379332274245_o.jpg
A találkozón összesen hat SRTG képviseltette magát, a fent említett két bandán kívül még voltak szép számmal a dobogókői, a veszprémi, a margitszigeti és a dunaszerdahelyi csapatból is spártaiak. Összesen hetvenen (!) jöttünk össze, nagyon jól mutatott az a tömeg már a parkolóban is a közös bemelegítésnél. Aztán hét, tízfős csapatba sorsoltuk magunkat megfogtunk egy hosszú, nagyon hosszú kötelet (azt honnan szedtétek???) és elindultunk a hegynek. Az egész egy kicsit a Hurricane Heat feelingre hajazott. Hiába voltak jól futható ösvények, vagy veretésre hívogató lejtők, egyben maradt a hetven ember és a kötelet szinte végig szorítva együtt haladt. Néhol kicsit futva, kocogva, itt-ott galoppozva, máskor pedig cammogva fel a lejtőkön. Közben pedig sok-sok feladat. Fogalmam nincs, hogy mennyi volt, de nagyon sok és jópofa dolgokat csináltunk. Guggolások, plank-ek, tartások, sorverseny (penetráns lószar szagban, hogy máshogy…), ezek szólóban, vagy társsal együtt, farönk cipelés ésatöbb, ésatöbbi. Aki mindezt végig mederben tartotta, nem más, mint Németh Gábor a zalaegerszegi bagázs edzője. Én nem tudom, hogy honnan a francból van ennyi energiája az embernek. Ha még áramfejlesztésre is rá lehetne bírni, Paks2-öt hagyhatnánk a francba. Folyamatosan pörgött, csinálta a hangulatot és nem mellesleg nagyjából kétszer annyit futott, mint bárki más, mert folyamatosan rohant a kötél egyik végén lévő társaságtól a másikig. Hát sík terepen ritkán mentünk, szóval ezeket a lejtőket/emelkedőket szépen meg futotta. Maxiriszpekt!

17016740_1648312602141914_3577565811963159011_o.jpg
Egy csomó feladatra nem is emlékszem, mert a túra közben dumálások, viccelődések simán elvették a figyelmemet. Rengeteg jópofa és emlékezetes momentum volt. A szarvascsorda, ami egy száz méterrel előttünk csörtetett át az erdő egyik feléből a másikba, egyszerre volt látványos és félelmetes. Vagy az erdő közepén amikor elkezdtünk ütemesen ugrálni, közben teli torokból minden hopp-ot üvöltött, az elég jól szólt. Vagy amikor a 70 ember egymás után a kúszott végig a sárban a többiek karja által kreált "drótháló" alatt. Vagy amikor a kilátó tetejéről a fotósok egy közös csapatképet lőttek volna, de Tóth Ádi folyamatosan le akarta tüsszenteni a Napot az égről. Apropó! Külön köszönet a rendezvény hivatalos fotósainak. Ők is végignyomták velünk az a 9,5 km-t és a 340-350 méter szintet és csak figyelték a megfelelő elkapható pillanatot. Úgy tippelem, több ezer fénykép készült...Az eplényi Super nevezetes helyszínei közül egy csomót érintettünk is. Fel is ismerték az harcosok szenvedéseik helyszínét: “itt volt a dárda”, vagy “ott cipeltük fel a zsákot”, vagy “bakker ott van az a k... a tó”. Persze, most nem mártóztunk meg benne, bár volt néhány bátor arc, aki a tavat tápláló patakban - amit a tavaszi szél még nem engedett felmelegedni - trappolt pár métert. A még működő hóágyuknak köszönhetően még rendesen volt hó a sípályákon, aminek inkább a síelők örültek, de így legalább megtudták ők, hogy mi az a Spartan Race. Nagyjából köszöntünk minden felvonóval közlekedő embernek és a pálya aljához visszaérve hangos ordibálással mutattuk meg magukat. A nagyjából 3 és fél órás út után vissza is értünk a parkolóba, ahol még egy közösségi “harmincbörpi” még eldurrant, de utána tényleg már csak az örömködés, a közös fotózások ideje jött el.

17016093_1648313835475124_177508003573324365_o.jpg
Persze, lehetne azon kötözködni, hogy ha már itt volt ilyen frankó terep, akkor miért nem futottunk többet. Aki úgy érkezett ide, hogy a futással kiadható energiáival ma hegyeket fog odébb tenni, az akár csalódhatott is, de a mai nap a kapcsolatokról szólt és egy közösség önszervező erejéről. Az ország különböző tájairól hozta egy helyre a lányokat és a srácokat, az elit futókat és a kezdőket, az iskolásokat és a felnőtteket egyetlen hívó szó: AROOO!!! A Spartan Race-nek ennél jobb ingyen reklám nem kell. Száz szónak is egy a vége: imádtam a mai nap minden pillanatát. Köszönet érte minden szervezőnek, akik elképesztő mennyiségű melót tettek abba, hogy mi jól érezzük magunkat. Könyörgöm ne hagyjátok abba és legyen még ilyen közösségi megmozdulás, mert leginkább az ilyenek miatt él a közösség és nem (csak) a felhőben tárolt karakterhalmazok miatt (értsd: Facebook)

Sok-sok fénykép a győri SRTG oldalán (köszi SpartAnyu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr912313831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása