Kint jártunk a csillebérci Akadálypályán

2016. december 14. 10:20 - ocrguest

Vizauer Gyöngyi beszámolója

akadalypalya_besz2.jpg

Kis szünet után néhány héttel ezelőtt, november 20-án nyitotta meg újra a kapuit az Akadálypálya és ez alkalomból extra kedvezményes áron lehetett bejutni és tesztelni az akadályokat és persze gyakorolni. Ezt tette Gyöngyi is, aki ha már ott volt, akkor jól meg is vizsgálta a komplexumot, gondolatait pedig papírra vetette, imigyen: 

Mint minden akadályfutásban érintett és a sport eme fantasztikus ágát űző extrém sportoló bizonyára hallott már a budapesti,  Csillebércen megalkotott Akadálypályáról, melyet néhány jó barátommal és önnön magammal volt szerencsém felfedezni :)

Néhány előszóban kezdeném is azzal, hogy javaslok egy picit hosszabb időt szánni rá mindenkinek a szabadidejéből (mert edzésnek sem utolsó), hiszen akár 2-3 óra is önfeledten eltelik itt, főleg kezdő szárnypróbálgatóknak, de például egy tapasztalt Spartan racer is nyugodt szívvel eltöltheti a délutánját (esetleg délelőttjét) a helyszínen, a szép magas fák között. Engem is megviccelt jó néhány akadály :)

Mire számíthat itt a kedves belépő? Egy komplett pályára. Igen, jól olvasod, itt sorban végig tudsz menni, egyikből a másikba, olykor szokatlanabb megpróbáltatások közepette, mert annyiféle van, hogy öröm. Csak hogy az ismertebbekkel kezdjem: kötélfal, multi, cölöp, szögesdrót, negatív fal, monkey bar, kötélmászás, tyrolean traverse (ezt mindenképp csináld meg – alulról és felülről mászva is, ne félj kérni segítséget a technikában - segítenek, fantasztikus!) és még sorolhatnám. Nem is árulnám el mindegyiket, mi abban a meglepi :P

 akadalypalya_besz1.jpg

Ami számomra szokatlanabb volt, az a magasságok... nekem ezzel barátkoznom kell, elveszítem a biztonságérzetemet, de gyakorlással ez is javítható, mint minden más. Aki szeret lógni a magasban és megy is neki, annak hajrá, mert bőven akad lehetősége!

Különösen tetszett a pálya felépítése, egymás utáni kihívásai, hogy szinte lejöttél az egyikről már mehettél a másikra, persze a társaidat érdemes megnézni olykor, ki tudja milyen új trükköt tanulsz, egészen érdekes tud lenni külső szemmel látva 1-1 szokatlan megoldás. Sokszor versenyen nem is látni hogyan oldják meg versenytársaink, mert a haladásban, áramlásban, adrenalinnal vezérelve a legtöbb esetben saját magunkra koncentrálva nem jut erre idő (különösen igaz ez az Elit kategóriára), most van lehetőség megosztani egymás között a tapasztalatokat, jó tanácsokat, ami mindig jól jöhet.

Bátran kérdezzünk a pályaőrtől, instruktortól, illetve már edzéseket is tartanak a pályán, érdemes ellátogatni, önfeledt pár órád lesz! :)

Szólj hozzá!
Címkék: akadálypálya

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr6712046903

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása