Barlagfutam információk január 28-ra

2017. január 06. 12:10 - sebiszabi

hun_pack.jpg

Nem lesz könnyű napunk január 28-án, ezt már eddig is tudtuk, de HUNfoglalás stábja kicsit jobban ijesztett ránk, mint vártuk. Íme: 

Többen érdeklődtetek, hogy az aggteleki versenyünkön miért írunk elő kötelező felszerelést, ebben a posztban erre reagálunk. Mi a HUNfoglalásnál úgy gondolkodunk, hogy a jó akadályfutó nemcsak egy kijelölt pályán tud végigrohanni. Aggteleken kisebb tájékozódási feladatokat is tervezünk, mely során előfordulhat, hogy a kitaposott ösvényekről le kell térnetek. Reméljük senki nem gondolta, hogy 16 km-en át csak a barlangban fog futni :) A HUNfoglalás erőpróbák enélkül is magukban hordozzák a sérülés- és az eltévedés kockázatát, de mi történik ha baj a járható utaktól távolabb következik be. Egy HUN harcos tud tájékozódni, ugyanakkor előrelátó is! Felkészül arra, hogy baj esetén a tudjon telefonálni, síppal jelezni, illetve a korai téli sötétedés esetén világítani. Akik indultak már terepfutó versenyen találkozhattak, az ún. obligatory equipment (kötelező felszerelés) kifejezéssel. Érdekességképpen pillantsatok rá Európa legnívosabb ultra futó versenyének az Ultra Trail du Mont Blanc listájára, amelyből egyébként nagyszerű ötleteket lehet gyűjteni a téli versenyekre: http://utmbmontblanc.com/en/page/143/Obligatory%20equipment.html
Mi a fent felsoroltakat (síp, telefon, fejlámpa, futózsák) írjuk elő minimum felszerelésnek, amelyet az indulás előtt ellenőrizni is fogunk! A regisztrációnál mindenki kap egy pályarajzot, a legfontosabb telefonszámokkal, és tájékozódási pontokkal. A többség 2,5-3,5 órás teljesítési idővel kell, hogy számoljon, így javasoljuk, hogy ennek megfelelően vegyen mindenki magához megfelelő mennyiségű táplálékot, meleg folyadékot, esetleg melegítő tasakot, kesztyűt, sapkát. Szeretnénk alaposan megdolgoztatni benneteket, ugyanakkor azt is, hogy mindenki épségben hazaérjen! Megértéseteket köszönjük!

Szólj hozzá!
Címkék: 2017 hunfoglalas

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr8412103549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása