"Itt a 'készülünk a verseny előtti héten' elgondolás nem üdvözítő...."

2019. május 21. 09:40 - sebiszabi

Interjú Kovács Tiborral, a Military Games ötletgazdájával

 img_6818.jpg

Hétvégén, egészen pontosan május 25-én szombaton Pécsett rendezik meg a Military Games második versenyét a tavalyi debütálás után. A verseny első blikkre egész kemény sztorinak ígérkezik, ennek kapcsán beszélgettünk a buli ötletgazdájával, Kovács Tiborral. 

OCR Mag.: Ez már a második rendezésetek. Hányan voltatok tavaly és milyen volt a buli visszhangja?
K.T.: Valóban ez a második Military Games Akadályverseny, 18 versenyző nevezett tavaly és száz körüli volt a néző.

A képeket videókat nézve egy kiképző pályára hasonlít a helyszín. Mennyire állunk messze a valóságtól?
Amíg a Testületnél dolgoztam ez a terület volt a megyei bevetési kötelékünk kiképző központja, azóta kialakítottunk egy ötven fős féltetős rendezvényteret s a Military és Kalandpark nevet kapta.

img_6798.jpg

A Military Games koncepciója eltér a hazai versenyekétől - ez persze korántsem baj. Rövid pálya, sok viszonylag nehezen teljesíthető akadály. Mennyire szánjátok a versenyt inkább gyakorlott akadályfutó versenyzőknek?
A pályát keménynek ítélem, nem is a tízenegynéhály elem a nehéz, hisz egyenként mindegyik leküzdhető, hanem a hosszantartó (tavaly mindössze ketten futottak húsz percen belül), sok energiát pusztító folyamatos terhelés az igazán embert próbáló. Magas szintű alap állóképesség, kitartás  nélkül nem lehet jó időt futni. A “készülünk a verseny előtti héten” elgondolás szerintem nem üdvözítő. Ettől Military Games ez az akadályverseny.

Nagyon egyszemélyesnek tűnik a pálya. Hogy tervezitek a lebonyolítást, mi lesz a verseny menete?
A selejtezőben a részpályák egy időben mennek, a döntőben egyenként futnak a fiúk.
Minden nevező versenyző selejtező gyanánt részenként teljesíti a pályát, aztán az első 10 -15 (jelentkezők számától függően) a döntőben küzd a végső helyezésekért. A döntő előtt hölgyek mutatják meg mit tudnak.

img_6800.jpg

És ha nem teljesít valaki egy akadályt? Mi történik?
A versenyszabályzat szigorú, akadály kihagyása plusz három perc, részteljesítés Csak a nehéz akadályok esetén) plusz másfél perc.

Hogyan álltok a nevezéssel? Többen lesztek, mint 2018-ban?
Nem sokkal, de a tavalyi létszámot már meghaladtuk, s remélem jönnek még.

 img_6759.jpg

A nevezési díj mit tartalmaz? Mit kap a versenyző?
A versenyzésen túl élménylövészetet, üdítőt, sört, Military Games pólót és érmet kapnak a nevezők.

Mi a Military Games jövője a Te fejedben? Hogy néz ki a verseny mondjuk 3-4 év múlva?
Hiszek a Military Games jövőjében, a szabadalmi hivatalban most van folyamatban a MG jogok levédése.. Az ötödik versenyt már nyereségesnek reméljük. Most szervezzük sport egyesületünket, hogy minél többen tegyék alkalmassá magukat a MG akadályainak leküzdésére aztán csatlakozni szándékozunk az országos szövetséghez. Az utánpótlás kinevelése érdekében néhány pécsi középiskola részvételével elindítottuk a Junior Military Games Akadályversenyt. Látszik van bőven tennivalónk s sokat fogunk tenni az eredményekért.

***

Az esemény szervezői az OCR Magazin olvasói számára egy kedvezményes regisztrációt biztosítanak: Ha nevezési lap Kuponkód mezőbe beírjátok, hogy 'OCR Magazin', akkor a nevezési díj 11.900 Ft helyett 8.000 Ft lesz. 

FB esemény
Online jelentkezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr2814839564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása