"az őszi versenynél a nehézséget inkább a terepen kialakított akadályok adják majd"

2019. január 21. 09:44 - sebiszabi

Interjú az idei tervekről a Malibu Run főszervezőivel

50057255_2268501563184010_6950109382533185536_o_1.jpg
2018-ban egy igazán üde színfoltként jelent meg a hazai OCR színtéren a Malibu Run. Ott voltunk és írtunk is élménybeszámolót a visegrádi első rendezésről. Pár napja dobták be a szervezők, hogy az idei évre már két bulival kedveskednek a magukat összebilincselni szándékozó pároknak. Ennek apropóján kérdeztük meg a szervezőket néhány dologról.

Idén már két versennyel készültök. Szóval nagy siker volt a visegrádi buli és ekkora az igény?
Igen, hála istennek sikeresnek mondhatjuk a visegrádi versenyt. Úgy láttuk a versenyen és a visszajelzések alapján, hogy az embereknek tetszett az alapötlet és kíváncsiak, hogy együtt mire képesek a kialakított pályáinkon.

Milyenek voltak a visszajelzések? Voltak-e olyan reakciók, amiket érdemes megfogadnotok és beépíteni a következő versenyekre?
Nagyon sok visszajelzést kaptunk az indulóktól, résztvevőktől, de még a segítőktől is, amiket mindenképpen figyelembe vettünk az idei év tervezése során.
Éreztük, hogy a szervezés során követtünk el hibákat, amikből szerencsére sokat tanultunk, így mindez csak előre visz minket és javítjuk őket.

A dátumok kiválasztása érdekes. Nem is a júliusi, inkább az októberi. Ott már lutri az időjárás. Kacsintgattok egy kicsit nehezebb versenyek irányába?
Október végéig úgy tapasztaltuk, hogy kellemes őszi időjárás a gyakoribb, ezért mertünk nyitni ebbe az irányba. Természetesen, ősszel nagyobb a rizikója egy esősebb napnak, de ha arra gondolunk, hogy még a nyár közepén rendezett versenyünk zárásaképp is esett az eső, így a rossz időt teljes mértékben kivédeni nem lehet. Ezen kívül szerintünk ősszel a természet gyönyörű, a sportolás kellemes, így mindenképp megéri ezt a kockázatot vállalni és elindulni ebbe az irányba is.

38482621_2038551339793624_1070048006096551936_n.jpg

A táv és a verseny felépítése nagyjából hasonló lesz a két versenyen? Vagy lesz egy könnyebb, egy nehezebb?
Nem is a nehézségen van a hangsúly, inkább különböző témájúak lesznek. Szeretnénk, a nyári versenyen több vizes, saras akadályt, míg az őszi versenynél a nehézséget inkább a terepen kialakított akadályok adják majd.

A sorozat beköltözött a Gerecsébe. Mennyire rizikós döntés ez a Budapesttől való nagyobb távolság miatt? Emiatt nem buktok versenyzőket?
A helyszínek kiválasztásakor mindenképp fontos szempont volt a távolság, ezért próbáltunk a körülbelül egy órás autóútnyi távolságot belőni Budapesttől, amit szerintünk sikerült is tartani.
Mind a két kialakított versenyhez közel van Tatabánya, mely több tömegközlekedési eszközzel is könnyen megközelíthető.
Számunkra mindenképp pozitívum, hogy tavaly voltak olyan versenyzőink, akik például az Alföldről is ellátogattak hozzánk, de ettől függetlenül reméljük, hogy ez a távolság még mindenkinek megéri, cserébe a kapott élményért. :)

 38540490_2038552119793546_8284571711563628544_n.jpg

Nem sikerült Visegráddal megegyezni a következő verseny paramétereiről?
Szerencsére a közös munka gördülékenyen ment a visegrádi esemény szervezésekor, de szerettük volna az ország más területeire is elvinni a versenyt a változatosság, a szép tájak és az újabb lehetőségek miatt. Nagyon jól éreztük magunkat Visegrádon, ezért a jövőben még bármi lehetséges.:)

Októberben egy inkább városi futamot terveztek?
Igaz, hogy Tatabánya a versenyünk helyszíne, de igyekeztük az indulást, az érkezést és magát a pálya kialakítást is erdős területre helyezni a közutak elkerülése okán azért, hogy a versenyzők és a látogatók is nagyobb biztonságban legyenek.

Milyen újításokat terveztek?
Összetettebb, egyedibb és kreatívabb akadályokat terveztünk, melyből az idő előre haladtával néhányat meg is fogunk osztani. Ezen kívül a challenge és jutalmazási rendszerre szeretnénk nagyobb hangsúlyt fektetni az idei versenyeken.

38600742_2038555259793232_8995709207906877440_n.jpg

Az első verseny tapasztalatai alapján mik azok, amikhez biztosan hozzányúltok és melyek azok, amik biztosan megmaradnak?
Az idei év során mindenképp változtatunk a rajtszámok kialakításán, a rajtcsomagok összeállításán és kiosztásán, hogy gördülékenyebben mehessen az átvétel is. Ezen kívül nagyobb hangsúlyt fektetünk a frissítőpontokra és a pályák kijelölésére is.
Ami biztosan marad, hogy különleges, egyedi érmet és pólót kap minden nevezőnk, a kapott bilincseket pedig mindenki hazaviheti.
Ezen kívül a jó zene és hangulat is garantált lesz.

(A fotók a 2018-as visegrádi versenyen készültek és Tóth József Figura munkái)

 

Szólj hozzá!
Címkék: 2019 malibu run

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr6914579518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása