"Bevezetjük majd Márianosztrára is a futókat, kaphatnak egy kis ízelítőt a börtönvilágból is"

2018. október 15. 11:25 - sebiszabi

Interjú a közelgő MineKraft Challenge verseny kapcsán a szervezőkkel

42194218_2130759046968098_4785027505469784064_n.jpg

Tavaly a távoli (bocs a helyiektől) Tállya adott otthont az első hazai bányában megrendezett OCR versenynek. Akkor a futók mellett a MTB bringások is kaptak egy elég menő pályát, ott tesztelhették magukat a bátrak. Kis névváltoztatás után a idén november 3-án Márianosztrára érkezik a sorozat. Ez alkalomból szólítottuk meg a rendezőket, hogy válaszoljanak pár kérdésünkre. Mi egyre jobban rápörögni erre az őrült bányabulira.

OCR Mag.: Tavaly még Tállya, idén már MineKraft Challenge. Nyilván így általánosabb a név, nem kell helyszínhez igazítani. De miért kellett költözni Tállya környékéről?
MineKraft: Már a tavalyi versenyt megelőzően is az volt a cél, az ötlet, hogy egy esetleges sikeres első rendezvényt követően próbáljunk majd meg több bányát is bevonni a versenyek lebonyolításába, kihasználva azok egyedi lehetőségeit, adottságait. Mindezt akár egy versenyrendszerbe illesztve, évente több helyszínen is megvalósítva. Idén sikerült már több bányát is megnéznünk, bejárnunk és Márianosztra tökéletes választásnak tűnik a következő megmérettetésre, ahol ráadásul minden segítséget megkapunk a település és a bánya vezetésétől.

Amúgy a név király, de nem lesz jogvita a Minecraft videójáték nevével?
A név az több szempontból is adta magát. Egyrészről németül és angolul is a “mine” bányát jelent, úgy, ahogy mi használjuk ráadásul a “kraft” erőt is jelent, összevontan az “én erőm” a hangzása germán nyelvterületen. Nyilván ez csak egy vicces játszadozás a szavakkal, de semmilyen egyéb kapcsolódása nincs a videójátékhoz a hangzásán túl, ez nem is volt cél. A mi korosztályunk nem is ismeri ezt a videójátékot. :-)

Említetted, hogy a Börzsöny lábához szervezitek a bulit, ez ugyanúgy egy bányaterület?
Abszolút. Márianosztráról mindenkinek először a börtön jut eszébe, a büntetés-végrehajtási intézet az első kép, ami bevillan az embereknek, pedig hihetetlen adottságokkal rendelkezik ez a Pest megyei község. Gyönyörű fekvése, domborzata és a szélén található bánya tökéletes helyszínt és panorámát biztosít majd a versenynek. Aki ellátogat majd ide, az testileg és lelkileg is töltődhet egyaránt.

A tavalyi is a Colas területe volt. Szóval ezen a téren folyamatos a támogatás egy nagy cég által?
Nagy öröm, hogy a cég és a bánya vezetése ennyire elkötelezett a sport mellett, és hogy nyitottak az új ötletekre. Külön öröm, és egyben egy óriási lehetőség is mindenki számára, hogy olyan helyekre is beengedik a versenyen indulókat, ahova ezidáig magánemberként nem igen mehetett senki. Ez a “wow” effekt pedig a kuriózuma is a versenyeinknek. Olyan plusz élményekkel tudjuk így megajándékozni a sportolókat, amit egyetlen más eseményen sem szerezhetnek.

Ugyanúgy marad az akadályfutás és a bringás nap leosztás?
Nem, ebből a szempontból változtatunk egy picit a lebonyolításon, egy napon lesz minden megmérettetés.

A nevezés már nyitva, az early bird jegyeket már elkapkodták? Hogy álltok a nevezések számával?
Talán lehetett volna egy picit ideálisabb a helyzet, ha korábban el tudjuk kezdeni a kommunikációt és a jegyértékesítést, de így sem panaszkodhatunk. A nevezésekkel jól állunk, de szeretnénk, ha a tavalyi számokat megdöntenénk, és ezen a téren is tudnánk előrelépni egy picikét.

22467761_1711269122250428_6727349723720607894_o.jpg

A helyszín közelebb van Budapesthez, így gondolom több a jelentkező is, mint tavaly ilyenkor?
Igen, ez is szerepet játszott a helyszínválasztásnál. A lokáció kedvezőbb, a rendelkezésre álló idő kevesebb, de mi bízunk abban, hogy a távolság miatt is többen lesznek majd, mint tavaly Tállyán voltak.

A futós része, vagy a bringás része volt sikeresebb a tavalyi hétvégén?
Nehéz összehasonlítani, de úgy érezzük, hogy mindkét sportág szerelmesei sok örömmel, és sok szép képpel távoztak a versenyről.

Visszatérve az idei bulira! Mennyire lesz fizikailag megterhelő a pálya. Viszonyítva pl. egy Spartan Sprinthez? Milyen típusú akadályokban gondolkodtok?
Szerintünk egy picit talán nehezebb ez a pálya, mint a tavalyi, szóval azért kell készülni rá. Az akadályokról azért nem szeretnénk előre bármit is mondani, mert ezt meglepetésként szánjuk majd a versenyzők számára. Van sok tapasztalat is már, a helyszín adottságai is biztosítanak pár jó ötletre, “kiszúrásra” lehetőséget, lesznek olyan akadályok, mint tavaly voltak, de gondolkozunk új dolgokon is. Szóval izgalmas lesz. A Spartannal nem hasonlítanám össze, mert nem is lehet. Ez egy teljesen más jellegű megterhelés. A hasonlóság csupán annyi, hogy ide is kell erő és állóképesség. Nem is kevés!

Akkor a holdszerű táj és feeling marad, de milyen finomságokkal készültök nekünk még - ha pár dolgot el tudsz mondani?
Az új akadályokon, a bánya adta lehetőségeken túl igyekszünk majd úgy kijelölni a pályát, hogy a lehető legtöbb élményt biztosítsa az indulok számára. Bevezetjük majd Márianosztrára is a futókat, kaphatnak egy kis ízelítőt a börtönvilágból is, és ha elég figyelmesek, akkor a Dunakanyar is elbűvölheti majd őket. Inkább attól félünk, hogy sok helyen a sport helyett a selfie, a rengeteg fénykép veszi majd át a szerepet.

22538694_1711283685582305_2122653670082773552_o.jpg

Olvastam, hogy a verseny előtt a pályát be lehet járni szakértő felvezetéssel. Ez kicsit ijesztő - miért van/lehet erre szükség?
Ezt a részét a rendezvénynek már Tállyán is nagyon fontosnak tartottuk. Ez leginkább a bányaterület miatt ajánlott, ahol a legtöbb akadály, emelkedő, egyéb nehezítő körülmény található. Itt azért jó előre ismerkedni a tereppel, hol, mennyire lehet majd “csapatni”, elengedni magát az embernek, és hol kell esetleg spórolni az erővel. A bejárás biztonságtechnikai szempontból is ajánlott, a bányában nem lehet irányt téveszteni, hiszen annak súlyos következményei lehetnek.

Mikor zárjátok a nevezést? Mennyire kell kapkodni annak, aki kedvet kapott hozzátok?
Az online nevezés október 28-án zárul, de lesz lehetőség majd helyszíni regisztrációra is. Jelen esetben a kapkodás spórolást is jelent, hiszen az előre váltott indulási csomagok nyilván kedvezőbbek a helyszíni adminisztrációnál.


Hivatalos oldal és nevezés
FB oldal

Szólj hozzá!
Címkék: 2018 minekraft

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr8814301483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása