"Nem kérdés, hogy jővőre ott leszünk a Pannonhajszán remélhetőleg jóval több lila polós ViddL futárral"

2018. október 09. 11:19 - sebiszabi

Interjú a ViddL csapatával a II. Nemzetihajsza után

_mg_3167.jpg

Az tudjuk, hogy egy OCR verseny csapatépítő bulinak sem utolsó, láttunk is már párszor ilyet, de most a szokásosnél érdekesebb csapatba sikerült belefutnom. A ViddL (ViddL - Légy részese a csomagküldés innovációjának) csapata ugyanis csomagszállítással foglalkozik Budapesten, így a talicska tologatás akadálynál fotózva arra gondoltam, hogy számukra ennél testhezállóbb feladványt nem is lehetne kitalálni. A buli után megkerestem őket, hogy mégis hogy sikerült a Hajsza

OCR Mag.: A taliga akadálynál láttalak benneteket, a ViddL csapatát felül lilában. Stílusosan, egy olyan helyen ahol csomagot kell elvinni. Ha a jövő héten újra lenne Hajsza, ott lennétek?
ViddL: Nem biztos, hogy egyből a Hajszát követő héten újra elindulnánk egy másik Hajszán, de a jövőben tervben vannak hasonló versenyek. Az izomláztól futárjainknak kicsit nehezen indult a Hajsza utáni hétfő reggeli szállítás, ennek ellenére minden csomag időben célba ért.

img_5940.JPG

Én valamelyest ismerlek benneteket, de a többieknek pls meséljetek magatokról? Mi is az a ViddL?
A ViddL egy olyan startup, mely célul tűzte ki a budapesti csomagszállítás megújítását. A csomagok városon belüli mozgatását egyéni futárokkal oldjuk meg. Az online platformunkon futárjaink lefoglalhatják a csomagokat és egy app segítségével felvehetik és kézbesíthetik azokat. Szolgáltatásunknak hála a rugalmas házhozszállítás, mint a munkaidőn túli valamint a hétvégi csomagszállítás már elérhető Budapesten kedvező árakon.

Mekkora OCR tapasztalat volt a csapatban?
A csapatunk 8 tagú volt, melyben szerepeltek mind futárjaink, mint a cég alapítói és alkalmazottai. Néhányunknak volt OCR tapasztalata, de a csapat felének ez volt az első ilyen versenye.

Hányan indulatok, és melyik távon?
Mindenki a 14+ km-es távon indult. A táv hosszúsága nem jelentett problémát, hiszen egy nap közel ennyit is mehet egy ViddL futár és Budapest belvárosa néha felér egy akadálypályával is. Viszont az biztos, hogy ilyen hegymászást nem kell egy ViddL furának sem megtennie, így nagy kihívásnak bizonyult a futam.

A elsőbálozók így képzelték el a Hajszát? Mennyire purcantatok ki?
A csapat “tapasztaltabb” része felkészítette őket a legrosszabbra, így viszonylag felkészülten érkezett mindenki a versenyre. Talán ilyen kemény versenyre akkor sem számított senki. Voltak olyan akadályok, ahol büntetőkört kellett menni a csapat nagy részének.

img_5984.JPG

Tényleg, mennyire sportos a csapat? Napi, heti rendszerességgel mozog mindenki?
A csapat minden tagja, ha nem is napi szinten de heti szinten többször mozog. A futárszakma maga egy sportos szakmának számít a ViddL-nél, hiszen futárjaink biciklivel, rollerral vagy akár gyalogosan járják a várost. Így a napi testmozgás mindenki számára adott.

Mennyire haladt együtt a csapat? Segítettetek egymásnak?
A csapat egy része együtt haladt, viszont akiben nagyobb volt a versenyszellem az előre futott. A taktikánk az volt, hogy a 4 legjobb ViddL futár gyorsan érjen a célba azért, hogy minél jobb helyezést érjünk el. A csapat másik fele viszonylag együtt ment és a nehezebb akadálynál segítette egymást, vagy akár büntetőkörnél szolidaritást vállalt a társával.

Hol volt az első olyan pont, amire azt mondtátok: na, jó hagyjál már - erre nem számítottam!?
A verseny végén a gerendás akadály nagyon nehéznek bizonyult és sokunkon kifogott. Olyankor már mindenki csak a végét akarta a versenynek. Kellettek a lelkes segítők, akik folyamatosan biztattak minket, és az ilyen holtpontokon átlöktek.

img_6048.JPG

Mi volt a legnehezebb feladat?
Amikor a gerendákat cikk-cakkban alulról és felülről kellett megmászni, és az akadály felénél egy csövön kellett végigmászni. Nagyon szétszedte a felsőkart.

Milyen eredménnyel végzett a ViddL csapat?
A ViddL csapata 5. helyezést szerzett a versenyen. Úgy gondolom ez nagyon jó eredménynek számít ebben az erős mezőnyben. Nem hiába mi vagyunk a leggyorsabb futárszolgálat Budapesten. :-)

Számítottatok ilyen jó eredményre?
A csapat fele most vett részt először OCR versenyen, így nem gondoltuk volna, hogy be fogunk kerülni az első ötbe. Megérte a felkészülés.

img_6050.JPG

Most, hogy a Hajsza kinyitotta a kaput, szemeteket újabb versenyekre szegezitek?
Nem kérdés! A verseny után egyből már a következő versenyt tervezgettük. Nem kérdés, hogy jővőre ott leszünk a PannonHajszán remélhetőleg jóval több lila polós ViddL futárral.

Fotók: OCR Magazin és Tüske Tibor

_mg_3195.jpg

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr6814290295

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.