A Hard Dog Race Base eddigi legkeményebb és legsikeresebb futamán vagyunk túl

2018. június 05. 10:37 - sebiszabi

15266437298741.jpg

2018. április 28-án került megrendezésre Piliscséven a Hard Dog Race Base futam, mely az eddigi futamok legnagyobb mezőnyével, 1360 nevezővel és kutyával indult el. Azt már a verseny napján tudták a rendezők, hogy rekordszámú résztvevő lesz a versenyen, így a felkészülés is eszerint zajlott.

A Hard Dog Race Base az első és ez idáig egyetlen kutyás akadályfutó verseny Európában, ahol a versenyzők kutyájukkal teljesítenek egy 6 km hosszú pályát 16 akadállyal megfűszerezve. Az akadályokat a versenyzők nem ismerik előre, a soron következő feladattal a futás során találkoznak először a résztvevők, melyek idén is kalandosak és változatosak voltak. A már klasszikusnak számító vizesárok átkelés mellett épített emelvényeken, szűk járatokon, felfüggesztett gumik között kellett átverekedniük magukat a versenyzőknek. Minden akadálynál versenybírók figyelték a versenyszabályzat szigorú betartását, mely elsősorban a kutyák védelmére helyezte a hangsúlyt.

 15266438116062.jpg

A versenyen való részvétel nem igényel sportolói múltat és hosszas felkészülést így a mezőny színes és vegyes volt. Idős, fiatal, kistestű és óriástestű kutyák egyaránt megtalálhatóak voltak az indulók között, mely hűen tükrözi az alapító, Púza András törekvését és küldetését: ezt az élményt mindenkinek szeretné átadni. A befutón áthaladó gazdik és kutyák elégedett, boldog és büszke arcát látva a Hard Dog Race Base idei futama is teljesítette küldetését: együtt mozdult hat láb és együtt dobbant két szív! A közös büszkeség pedig örökre megmarad, amit egy éremmel együtt vihet haza gazdi és kutya. Igen, a kutyák is saját érmet kapnak a verseny teljesítéséért.

Hat láb, két szív, egy büszkeség.

A távot segítséggel induló versenyzők is teljesítették. Egy látássérült hölgy kísérővel futotta végig a versenyt, egy gazdi pedig teljesen vak kutyájával indult el a pálya legyőzésére. Az ő teljesítményük mutatja igazán, hogy kitartással és elhivatottsággal minden akadály legyőzhető.

 15266438566988_1.jpg

Idén először az Önzetlen Nyelvlógatás futamon az állatvédelemmel, állatmentéssel foglalkozó szervezetek is összemérhették erejüket. A támogatók segítségével olyan nyereményekért folyt a harc, mely nagyban segíti a nyertes csapat munkáját.

A verseny napján reggel 9 órától délután 5 óráig folyamatosan indultak a futamok, a pályán így soha nem volt torlódás, a verseny zökkenőmentesen és gördülékenyen zajlott. A résztvevőket a kibővült fesztiválterületen kutyamosó, fizioterápiás bemutató, bemelegítő, önkéntes szervezetek kitelepülései, állatorvosi tanácsadás várta, valamint a befutót követő sátorsorban felszerelések ésjátékok, futófelszerelések és cipők között lehetett válogatni.

 15266438299034.jpg

A versenyen összesen 4 kategóriában (egyéni férfi, egyéni női, csapat, Önzetlen Nyelvlógatás) hirdettek nyertest és további 10 különdíjat is kiosztottak a résztvevőknek, így a büszkeségen túl a nyertesek értékes és hasznos ajándékokkal is gazdagabbak lettek.

 

A Hard Dog Race Base 2018. legjobbjai:

Női egyéni: BERČÍKOVÁ Nikola, Tyr kutyájával (30:39)

Férfi egyéni: EGERVÁRI Gábor és kutyája, Disney (29:02)

Csapat: Ürömi Menhely 1. csapat

Önzetlen Nyelvlógatás: Ürömi Menhely 1. csapat

 15266438480947.jpg

A Piliscséven megrendezett verseny után a Hard Dog Race csapata nem sokat pihent, hiszen május 12-én Lengyelországban került megrendezésre a futam, ahol más terepen ugyan, de hasonló akadályokkal és ugyanolyan profi szervezéssel várták a résztvevőket, mint hazánkban.

 

Szeptemberben pedig jön a Hard Dog Race Wild futam, mely egy 12 km-es pályán, 24 akadállyal várja a kutyás kalandorokat!

 15266437205230.jpg

www.harddograce.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr7813977348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása