"Célunk, hogy mindenki sikerélménnyel távozzon tőlünk, de azért az élmezőny is megizzadjon rendesen"

2018. március 02. 17:58 - sebiszabi

Interjú Szerb Györggyel, a KE Cross RUN szervezőjével

facebook-fejlec-uj.jpg

Annak ellenére, hogy a KE Cross Run második szervezése szerencsétlen módon a Spartan Race Nagykanizsa Sprinttel esik egy napra, mégis csábító lehet sokak számára, hogy április 14-én inkább Kaposvárt válasszák célpontként. Hogy miért is? Interjúnkban olvashattok arról, hogy milyen különleges csapatversennyel készül a KE Cross Run, milyen extra bajnoki futamokon vehettek részt. Jó buli lesz, mi mindenképpen ott (is) leszünk.

OCR Mag.: Az első versenyetekről csak szerencsével szereztünk tudomást. Milyen visszajelzéseket kaptatok tavaly a futam után?
Sz.Gy.: Igyekezünk minden általunk elérhető csatornán hirdetni a versenyt és a rengeteg teendő és a frissen felálló szervezői csapat kiválóan teljesített. A versenyt számos pozitív visszajelzés követte a különböző médiafelületeken és személyesen is többen megkerestek és gratuláltak nekünk az izgalmas pályához és a sérülésmentes lebonyolításhoz. A versenyt követően egy kérdőíves megkérdezéssel további véleményeket és kritikákat szerettünk volna kapni a versenyzőktől és a szurkolóktól, ahhoz, hogy még előrébb tudjunk lépni a jövőben a szervezés és a lebonyolítás tekintetében. 

Ezért is döntöttetek a folytatás mellett?
Részben a versenyzők részéről érkező pozitív vélemények, részben pedig a Kaposvári Egyetem vezetésének elégedettsége miatt döntöttünk a folytatás mellett. A szervezői csapat természetesen már az elejétől remélte, hogy zöld lámpát kap majd a folytatás is. 

Milyen szerepet vállal az Egyetem a verseny szervezésében, milyen segítséget nyújt?
A Kaposvári Egyetem (KE) kulcsszereplője ennek a rendezvénynek. Névadó szponzorként a verseny fő anyagi támogatója az intézmény, továbbá az infrastrukturális hátteret is a KE biztosította a Pannon Lovasakadémián keresztül. E mellett a szervező csapat is az intézmény oktatóiból és hallgatóiból állt össze. Elmondhatjuk tehát, hogy a rendezvény nem jöhetett volna létre a Kaposvári Egyetem nélkül.

09_23-_274.JPG

Korábban már cikkeztünk a Terep Akadályfutó Magyar Egyetemi-Fősikolás Országos Bajnokságról. Mesélnél erről pár szót?
Örültünk, mikor láttuk a nálatok megjelent cikket a Magyar Egyetemi-Főiskolás Országos Bajnoksággal (MEFOB) kapcsolatban. Maga a verseny ötlete is az egyetemistáktól származik. Mi, mint az egyetem oktatói szerettünk volna a hallgatóink számára egy trendi rendezvényt teremteni és lehetőség szerint a részvétel lehetőségét megosztani más intézmények hallgatóival is. Szerencsére elmondhatom, hogy az intézmény jó kapcsolatot ápol a Magyar Egyetem-Főiskolai Sportszövetséggel (MEFS), akik már az első rendezvényünkön is megjelentek a támogatóink között. Már az első versenyen is kiemelt figyelmet kaptak az egyetemisták, hiszen külön kategóriát hirdettünk nekik és megrendeztük az Ország Egyetemi Terep Akadályfutó Kupát. Többszöri egyeztetést követően 2018-ban a MEFS felvette hivatalos sportágai közé a Terep akadályfutást, melyet nagy sikernek tekintünk.

A jövőben is Kaposvár ad otthont az egyetemi bajnokságnak, vagy volt arról szó, hogy ez egyfajta vándor verseny lesz?
Terveink között szerepel, hogy a következő években is a Kaposvári Egyetem adjon otthont a hazai Terep akadályfutó MEFOB-nak. Az egyetemi bajnokságokat hagyományosan valamelyik hazai intézmény rendezi minden sportág esetében és biztosítja az egyetemista résztvevők számára az anyagilag is elérhető indulási lehetőséget. Az akadályfutó versenyek rendezési költségei nem alacsonyak, ezért hasonló rendezvény szervezése kihívás elé állítja az intézményeket. Kaposvári Egyetem további hatalmas előnye az egyedi infrastruktúra, hiszen az ország legzöldebb egyetemi campusa tökéletes helyszín a verseny lebonyolítására. Röviden válaszolva a kérdésre, mi hagyományt szeretnénk teremteni a rendezvénnyel és minden évben újra viszont látni a hazai felsőoktatási intézmények résztvevőit is a mezőnyben.

Külön díjazzátok a MEFOB győzteseket és az abszolút/korosztályos győzteseket is?
Igen, külön díjazásban részesülnek a korosztályos és az egyetemi bajnokok a férfiaknál és a lányoknál is, továbbá az összes meghirdetett csapat kategóriában is. Mindezeket kiegészítve külön díjazzuk a Kaposvári Egyetem legjobbjait, illetve mozgósítási versenyt is hirdettünk a vállalkozó szellemű Általános és Középiskolák között, hiszen az első versenyen úgy láttuk nagy az érdeklődés a verseny iránt a fiatalabb korosztályok részvevői részéről is.

Milyen lebonyolítási rendszerben rendezitek a versenyt idén? Lesznek egyéni és csapatfutamok?
Igen, idén is szervezünk egyéni és csapat futamokat is.

_dsc6557.jpg

Lesz-e valami extra megoldás a II. KE Cross Run versenyen?
Igen lesz. A csapatverseny lebonyolításán változtattunk elsősorban a versenyzői igények miatt. Idén is 4 fős csapatokat várunk, ahol minimum 2 lány kell, hogy legyen egy csapatban. A futam váltó rendszerben lesz lebonyolítva. A csapatok 2 lány tagja fog először rajtolni, majd egy kör után átadják az időmérő chipeket a csapat második 2 versenyzőjének. A végén a csapatagok idői összeadódnak és a gyorsabb nyer. Itt természetesen fontos szerepe lesz a taktikának, hiszen a csapatok eldönthetik, hogy egymást segítve az akadályokon végig együtt futnak a futamon vagy esetleg elhagyják egymást, mert úgy ítélik meg, hogy külön futva jobb összetett idővel tudnak célba érni.

A tervek szerint az akadályok mennyire lesznek nehezek? Mennyire gondoltok inkább a kezdőkre vagy mennyire kedveskedtek a hardcore ocr futóknak nehéz akadályokkal?
Aki részt vett az első versenyen azok nagyjából hasonló nehézségű akadályokra számíthatnak. Akik még nem voltak a Cross Run-on, azok egy technikás, változatos és közepesen nehéz pályára számíthatnak. Célunk, hogy mindenki sikerélménnyel távozzon tőlünk, de azért az élmezőny is megizzadjon rendesen. Kaposvár környékén és a régióban is nagyon jó atléta vannak számos különböző sportágban, szóval kiélezett küzdelemre számítunk.

Sikertelen teljesítés esetén milyen büntetésre számíthat nálatok a futó?
A könnyebb akadályok teljesítése kötelező, a nem teljesítés kizárást von maga után. A megjelölt nehezebb akadályok nem teljesítése pedig büntetőkört jelent majd egy erre kijelölt szakaszon.

_dsc6828.jpg

Nagykanizsa Sprinttel egy napon rendezitek a KE Cross Run versenyt. Hogy számoltok, fog elvinni versenyzőket a SR?
Picit szerencsétlenül jött ki ez az ütközés, de az éves futónaptár (beleértve a futást, terepfutást, akadályfutást) nagyon telített, szinte minden hétvégén ütközne a verseny valamilyen rendezvénnyel. Továbbá nem csak a Kaposvári Egyetem, de a társszervezőink (Magyar Honvédség, Pannon Lovasakadémia, Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség) igényeinek is meg kellett, hogy feleljen a dátum. Biztos lesz néhány versenyző, aki az SR-t választja, de profilunkat (célcsoport, nevezési díjak) tekintve jelentősen eltér a mi versenyünk. Minden futó felkészültségének és pénztárcájának megfelelően össze tudja állítani a saját versenynaptárát. Mi várunk mindenkit sok szeretettel.

 

Magunk részéről mindkét eseményen szeretnénk ott lenni: korai SR után nálatok szeretnénk befejezni versennyel a napot. Milyen lehetősége van a hozzánk hasonló gondolatokkal Somogyba-Zalába érkező OCR futónak?
Volt már hasonló kérdés más versenyzőktől is. Ők a korai rajt után még vissza tudnak érni Kaposvárra a kora délutáni csapat futamok rajtjaira. Javaslatunk tehát, hogy mihamarabb alakítsatok ti is csapatot és találkozzunk a Pannon Lovasakadémián április 14-én!

A részletek miatt látogassatok el a weboldalunkra (www.crossrun.hu) vagy keressetek minket a facebookon. Addig is jó felkészülést mindenkinek! 

Szólj hozzá!
Címkék: 2018 ke cross run

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr9013709792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása