"A hazai OCR márkák nagy része jelezte, hogy részt kíván venni a közös munkában..."

2017. december 20. 13:11 - sebiszabi

Interjú Balog Péterrel, az alakuló Magyar Akadálysport Szövetség képviselőjével

24273017_10154761102122126_1941137060_n.png

Néhány nappal ezelőtt hivatalosan megalakult és bejegyzésre került a Magyar Akadálysport Szövetség (MASSZ), amiről mi is beszámoltunk itt az OCR Magazinban, de ahogy természetesen ahogy várni lehetett, érkeztek kérdések a hogyanokról és a miértekről. A találgatásoknak elébe menve kerestük meg Balog Pétert, aki a szakági csatlakozást levezényelte a Magyar Túrasport és Terepfutó Szövetséggel (MSTSZ), hogy a bennünk és valószínűleg bennetek is felmerülő kérdésekre válaszoljon. 


OCR Magazin: Egy nagy múlttal rendelkező Szövetség felveszi soraiba az akadályfutást. Mesélj, kérlek arról, hogy honnan jött az ötlet, és milyen módon sikerült megvalósítani?
Balog Péter: Mondjuk úgy, hogy egy magyar OCR versenyzői, virtuális kerekasztal (elit versenyzőkkel) kért fel arra, hogy járjam körbe, hogyan lehetne akadályfutó szövetséget létrehozni Magyarországon. Versenyzői kezdeményezés volt tehát. Ennek ugye egyik módja, hogy egy működő Szövetség alatt, annak szakmai útmutatása mellett szakági szövetség jön létre. Az MSTSZ annyira támogatóan lépett fel az üggyel kapcsolatban, hogy nem is kerestünk másik lehetőséget, biztosak voltunk benne, hogy hiteles és magas szintű szakmai munkát fogunk tudni végezni velük. Az álmunk pedig egy olyan tevékeny és szerethető szervezet létrehozása, amely mögé az akadályfutó sport versenyzői, szervezői és rajongói jó szívvel állhatnak be.

Hol tartunk jelenleg?
2017.12.17-én az MSTSZ rendkívüli közgyűlésen módosította Alapszabályát, mellyel származtatott jogi személyként a Magyar Akadálysport Szövetség létre is jött (MASSZ). Az új Szövetségnek még tisztségviselőket kell választani és alakuló gyűlést kell tartania. Ennek a lebonyolítására engem kértek fel az anyagszövetségtől, ami rögtön sportági alelnöki pozíciót jelentett az MSTSZ-ben.

Gratulálok hozzá! Akkor azért már dolgoztok háttérben?
Köszönöm, de a pozíció inkább feladatokkal jár, mintsem kiváltságokkal :D Jelenleg egy versenyzőkből és szervezőkből álló, igen aktív munkacsoport foglalkozik a hazai OCR alapjainak lefektetésével. Készítjük elő a MASSZ Alapszabályát, a versenykiírásokat és az egyéb szükséges dolgokat a januári-februári alakuló közgyűlésre.

Hogyan lehet csatlakozni? Miért lesz jó a Szövetség létrejötte bárkinek?
A munkacsoportban mindig jól jön egy két dolgos kéz, egy-egy eltérő szemlélet. Ez esetben csak fel kell velem venni a kapcsolatot. Később, a Szövetségbe jogi személyként lehet belépni (pl.: egyesület, sportvállalkozás, klub, stb.). Ezeken keresztül tudnak a tagok (versenyzők is) csatlakozni. Egy Szövetség létrejötte mindig hoz némi szabályozottságot a sportágak életébe, valószínűleg nem lesz ez másképp most sem. Ez néha az egyszerűség rovására megy, néha átmeneti kényelmetlenséget szül. Biztos vagyok benne, hogy a jövőbeli elnökség előzetesen egyeztetni fog, és körültekintő módon fogja lefektetni a szabályokat.

szovetseg_001.jpg

Akkor most örüljünk, vagy ne :D
Örüljünk, ez az út a profizmus felé vezet :D Az mellett, ahol közösségek, egyesületek és klubok vannak Szövetségnek is kell lennie. Ezen keresztül képviselhetik érdekeiket Magyarországon, Európában vagy akár a világon. És ez nagyon jó! A MASSZ mögött jelenleg olyan szintű szakmai összefogás körvonalazódik, ami mindenképpen a sportág érdekeit szolgálja majd. A hazai akadályfutó események (OCR márkák) nagy része jelezte, hogy részt kíván venni a közös munkában. Mellettük pedig a legmagasabban rangsorolt hazai versenyzők foglalnak helyet. Ebből rossz dolog nem sülhet ki.

Péter, te melyik oldalt képviseled?
Volt lehetőségem belekóstolni a versenyszervezésbe, terveztem és építettem pályát, bonyolítottam le versenyt. De a csapat inkább versenyzőként tekint rám. Ami nagyon megtisztelő, bár az elit versenyzőkkel csak úgy tudom csak tartani a lépést, ha ülve maradnak.. 

Szerintem ezzel az emberek nagy része így van...:)  Amikor az OCR Magazinban lehoztuk a hírt, azt ígértük az olvasóknak, hogy folyamatosan tájékoztatjuk őket az események alakulásáról. Szeretnénk ennek eleget tenni!
A részünkről semmi akadálya. Ahogy korábban mondtam, egy hiteles szervezetet szeretnénk létrehozni, sok jó és hasznos programmal, elköteleződve és tanúbizonyságot téve a hazai akadályfutó sport gondozása, valamint fejlődése mellett. Azt gondolom ennek feltétele, hogy a munkánkról folyamatosan beszámoljunk. Minden lehetséges fórumon tartsuk a kapcsolatot az OCR rajongókkal.
Mint OCR rajongó kívánom, hogy maradjon is így. Nagyon köszönöm az interjút. Kívánom, hogy tartsátok ezt az irányt, ami mentén jelenleg mozogtok, mert az bizonyára sokaknak szimpatikus lesz.

Szólj hozzá!
Címkék: 2017 szövetség

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr9813514171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása