A Magyar Terepakadályfutó Szövetség első nyílt Országos Bajnoki futama a szeptemberi Running Warriors versenyeként

2017. szeptember 08. 11:17 - sebiszabi

tefutsz.jpg

A Szövetség vezetőjének, Tóth Viktornak a közleményét az Országos Bajnokságról: 

Az idén nyáron bejegyzett sportági szövetség első nyílt bajnoki futamára kerül sor a szeptember 16-i Running Warriors akadályfutáson, a Kamaraerdőben.

A verseny azért „nyílt” mert idén nem szükséges versenyzői licenc az induláshoz, azaz mindenki, aki benevez és elindul, automatikusan résztvevője az OB futamnak.

A versenyen az RW hagyományaihoz híven lesz 4+, 8+ és N4+ futam, valamint gyerekverseny is. A pálya a tavalyihoz képest sok helyen változott, nehezebb, technikásabb és több akadállyal bővített lesz. A szervezők szeretnék, ha a verseny továbbra is alapos terepfutó felkészültséget igényelne, de az erő elemeket is bővítik, színesítik - mindenki örömére!

A 8+ távon megrendezésre kerülő első bajnokságon a következő korosztályos kategóriákban hirdetnek bajnoki címeket, természetesen férfiaknak és nőknek is:
- U17 (16-17)
- U18 (17-18)
- U20 (19-20)
- felnőtt (21-35)
- szenior (36-45)
- master (46-55)
- veteran (56-)
(a besorolásban az idén betöltött életkor számít)

Amikre számíthatnak az indulók:
Gyors és technikás pálya
Elsősorban rövid, dinamikus akadályok
Néhány nehezebb, hosszabb akadály
Különleges vizes akadály (hasonlót tudtunkkal még nem szerveztek Magyarországon)
Egyedi póló
Egyedi befutó érem

A Magyar Terepakadályfutó Szövetség („TeFutSz”) egyedi OB érmekkel és más díjakkal is várja az első Országos Bajnokság indulóit!

A Running Warriors versenyeken megszokott módon nincsen büntetés, az akadályokat mindenkinek teljesíteni kell, akár többszöri nekifutással, akár a versenytársak segítségével.

A „TeFutSz” a verseny után értékeli a tapasztalatokat és egy szervezői, rendezői kerekasztal megbeszélésen a magyar versenyek szervezőivel, egyesületeivel egyeztetve véglegesíti a jövő évi bajnoki futamokat, szabályokat.

2018-ban több távon lesz országos bajnoki futam, sprint, rövid, közép és hosszú távú versenyek pályázhatnak a rendezésre. Később tervben van különleges bajnoki futamok megszervezése is.

A jövő évtől a bajnokságokon való indulás feltétele az érvényes licenchez megléte, amelynek a szabályait a TeFutSz még idén december előtt közzéteszi.

További részletek a www.akadalyfutas.hu és a www.runningwarriors.hu weboldalon találhatóak.

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1312811518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása