Bemutatkozik a Spartan Race Training Group TOKAJ

2016. október 10. 12:48 - sebiszabi

Interjú Bakonyi Andrással, a csoport oszlopos tagjával

14647376_717807468357604_1998719817_o.jpg

Mióta betette a lábát hazánkba is a Spartan Race, szerencsére gomba módjára nőnek ki az újabb és újabb SRTG-k a földből . Ma már közel negyven található szerte az országban, szóval, aki szeretne valahova tartozni, tutira talál magának helyet. Így fontosnak érezzük, hogy ezek a kis közösségek megmutassák magukat, bemutatkozzanak. Maga az eredeti ötlet Bakonyi Andrástól származik, szóval úgy neki (is) kedveskedünk azzal, hogy a kis hazánk training groupjait bemutató sorozatunkat velük, az SRTG TOKAJ alakulattal kezdjük. Olvassátok és ha úgy érzitek, a Ti csoportotok ennél jobb, akkor hajrá - írjatok nekünk!

OCR Mag.: Mikor alakult a SRTG-tek, ki a "Főnök"?
Bakonyi András, SRTG Tokaj: Az SRTG TOKAJ GROUP 2015. decemberben alakult meg Vitkai Elemér vezetésével.

Ez - az alapítást tekintve - magyarországi viszonylatban hol áll? Úgy értem az elsők között vagytok?
Igen, nagyjából az első megalakuló magyar SRTG-k között vagyunk - és reméljük, hogy még sokáig itt is leszünk.

Nagyjából hány állandónak tekinthető tagotok van, milyen gyakran vannak edzéseitek? Ott nagyjából mennyien vagytok?
Most Tokajban 70 fővel indulunk.
Nagyjából 50-60 fővel rendelkezünk,de akik állandóak és minden versenyen az elite vagy open kategóriában rajthoz állnak, az 12-15 fő. És van egy fotósunk is Figura aki a csapatunkhoz tartozik, noha nem is versenyzik. Nem sokszor tudunk együtt edzeni. Többnyire, ha tudunk akkor páran összejövünk,  emellett küldözgetjük, hogy ki hol futott a hétvégén és kivel.

Mikor volt az első verseny, amin SRTG Tokaj néven indultatok?
2016. januárjában Svitben mutatkoztunk be elsőként ahol sokan meglepődtek,hogy az 5. helyen értünk be elite kategóriában.

És azóta? Hány versenyen indultatok?
Minden versenyen ott voltunk az idei évben a CEU-ban és más régióba is ellátogattunk.

14619938_717807471690937_1297146094_n.jpg

Milyen eredménnyel szerepeltek a Spartan Race versenyen, mint csapat?
A téli versenyeken 4. 5. vagy 6.helyen futottunk be, de munkánk gyümölcse beérett viszonylag gyorsan, mert Visegrádon 3. helyen végeztünk egyetlen másodperccel lecsúszva a 2. helyről. Azóta sajnos a dobogón nem voltunk fent de más jó eredménnyel is büszkélkedhetünk. Illetve büszkék vagyunk arra is, amit csapatszinten elértünk.

Melyek azok az eredmények (egyéni vagy csapat), amire mint SRTG a leginkább büszkék vagytok?
Egyéniben Vitykó Andrea a Tiroli Trifecta hétvégéjén megszerezte a dobogót a legjobb női trifectázók között.
Az edinburghi Európa bajnokságra kijutott a csapatunk 4 fővel: Császár Zita, Wasserman Máté, Bakonyi András, Vitkai Elemér.
Az idei világbajnokságra is kijutottunk 2 fővel:Vitykó Andrea és Vitkai Elemér.

Nálunk jellemzően a helyi SRTG jellemzően a környékbeli sportbarátokat fogja össze. Gondolom ez nálatok is így van. Tokaj környékéről vagytok legtöbben?
Csapatunk az ország különböző pontjaiból kovácsolódott össze így nehéz együtt edzeni. Napi kapcsolatban vagyunk egymással és egy nagy családot alkotunk. Nálunk az összetartás a nagyon fontos és senkit nem hagyunk hátra. Például a prágai verseny előtt csapattársunk Sebhelyi Sanyi elaludt és érte mentünk, hogy felkeltsük. Nagyon sok hasonló élményt éltünk meg.

14643179_717807465024271_574442410_n.jpg

Ha mondjuk csak a 2016-os évet kellene számolnotok, akkor csapatszinten összesen hány darab trifectatok van?
Idén mivel minden versenyen ott voltunk így nagyon sok trifectát gyűjtöttünk  100 felett biztosan.
A teljes csapatlétszámának (50) főnek szerintem 150 is meg van. Van köztünk, aki hatszoros trifectával, van aki ötszörös vagy négyszeres trifectával büszkélkedik, és természetesen van aki, az első trifectáját viseli büszkén.

Megjártátok a VB-t is Viktai Elemér és Vitykó Andi révén. Találkoztatok, beszéltetk már azóta, milyen szájízzel, élménnyel tértek haza az Egyesült Államokból?
Nagyon szép élményekkel gazdagodtunk, tanultunk új dolgokat, világot láttunk és büszkén mentünk a versenyen tudva, hogy egy egész országot képviselünk és nagyon sokan szurkolnak. Kevés időnk volt és nagyon pörgős napok voltak. Leginkább az időeltolódás és az időjárás miatt volt fura.

Tokajban lesz az szezonzáró. Mennyire érzitek azt, hogy nektek az hazai pálya lesz? Mennyire nyom ez benneteket, hogy ott nektek meg kell mutatni?
Mennyire leszünk otthon Tokajban? Annyira, hogy a csapat nagyon kis létszáma lakik Tokaj környékén és egy hatalmas bulival zárjuk az évet.... Viccet félretéve tényleg bulizunk három napon keresztül, mert megérdemeljük, de nem tudjuk mi sem, hogy mi vár ránk. Nyomás nincs rajtunk, hiszen tudjuk, hogy szép a táj, jó kis verseny lesz és minket ez érdekel igazából. Szép verseny, jó verseny és jól érezzük magunkat. Igyekszünk jó eredményt elérni, ahogy mindig.

14672829_717807451690939_1118029520_o.jpg

Esetleg van sejtésetek a pályarajzot illetően, ha már úgy is arra szoktatok edzeni?
Tokaj elég nagy terepfutás szempontjából, így csak sejtésünk van, hogy merre lehet majd a pálya - csak sejtésünk. Egy biztos, hogy borvidéken fogunk futni.

Volt-e esetleg együttműködés a verseny szervezőivel a pályát illetően? Kikérték a véleményeteket?
A pályaépitők maguk építenek és tervezik a pályát a versenyek előtt, amit a saját embereik járnak be és terveznek meg.

Milyen tervekkel vágtok neki a 2017-es szezonnak? Sok verseny, sok jó helyezés, ez alap, de milyen további Nagy Célokban gondolkodtok?
2017-ben újra EB és VB részvétel  a cél, illetve ugyanilyen jellegű versenyekre megyünk külföldre is - ezek már tervezés alatt vannak. Erősebb csapatot akarunk összerakni, keresünk állandó versenyzőket. A legnehezebb kihívás viszont a szponzorok keresése lesz. Ami a mi csapatunkat jellemzi az az, hogy mi élvezetből versenyzünk és élvezni akarjuk a versenyeket!

Szólj hozzá!
Címkék: srtg tokaj srtg

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr2211785631

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása