"Mindig egy kicsivel többet, legyen ez a mottó az idei évre!"

2018. április 10. 23:27 - sebiszabi

Interjú Ulrich Gáborral, az Extreme Trail telkibányai versenye kapcsán

26730865_1997446077245266_2729844503133337320_n.jpg

Április 28-án, az ország egyik legeldugottabb részén, a Zempéni-hegységben szervezi meg az Extreme Trail Hungary SE második akadályfutó versenyét. Az első, tokaji rendezésük örvendetes módon szuperre sikerült, szóval a feladat adott: Telkibányán feljebb tenni a lécet. Reméljük sikerül, ám még a verseny előtt megkérdeztük Ulrich Gabit, hogy mégis hogy állnak, mire számíthatunk. 

OCR Mag.: Első rendezésre is nagyot mentetek Tokajban. Sok pozitív visszajelzést kaptatok, mi is imádtuk. Nyilván ennél alább nem adhatjátok. Van “vizsgadrukk”?
Ulrich Gábor: Igyekeztünk az első alkalommal a lehetőségekhez mérten a maximálisat nyújtani, sokat segített ebben csapatunk elszántsága, a szervezőkészség és a helyismeret. A nagyon sok pozitív visszajelzést köszönjük a versenyzőknek, hiszen ők emelték ezt a rendezvényt olyan magasságokba, hogy elmondhassuk egészen jól sikerült a szervezés. Vizsgadrukk mindig van, kell is, hogy legyen! Nem hagy minket pihenni, ellaposodni és emiatt tudjuk, hogy mindig van valami teendő még.

Telkibánya. Zemplén ékszerdoboza. Én még nem jártam arra. Mesélj, nem túlzás a jelző?
Telkibányára a legjobb szó az ékszerdoboz! Kb. fél 1000 lakosával festői környezetével és épületeivel Zempléni-hegység egyik legszebb falucskája, rendkívül kedves emberek lakják teljesen egyedi, kuriózum. Azért itt lesz a verseny, mert ismét egyedit maradandót szeretnénk alkotni. Ugyan pontosan tudjuk hogy az ország egyik kieső zugában helyezkedik el, de pontosan ez kell ahhoz, hogy ne tucat verseny legyen. Teljesen biztosak vagyunk abban, hogy akik eljönnek a versenyre, maradandó élménnyel fognak gazdagodni.

Sikerül a tokajihoz hasonló központi helyet találni, amit jól be tudtok lakni?
Igen, találtunk egy helyet, egy igazi fesztiválterületet, amit nagyon jól be fogunk tudni rendezni. Ígérjük, hogy látványos lesz és a versenyzőink meg fogják találni a számukra érdekes látnivalókat, valamint nagyon kedvező vásárlási feltételekkel fognak tudni aznap cipőt, ruhát, órákat vásárolni maguknak. Támogatóinak köszönhetően bízunk abban, hogy ismét színes és egészen egyedi látványképpel tudunk szolgálni.

A szokásos 7 és 14 km. Bevált recepten nem változtatunk?
A verseny távokon nem akartunk változtatni pontosan azért, hogy a létező legszélesebb körben tudjuk megszólítani a terep illetve az akadályfutás szerelmeseit.
Igazából ez így teljesen nem pontos, mert három táv van, hiszen gyerek futamot is rendezünk. A 10 km alatti táv lehetőséget nyújt kezdő futók számára, a 10 km feletti pedig a haladók és a profi futók versenytávja lehet... igyekeztünk úgy kialakítani a pályát hogy a lehető legtöbb akadállyal nehezítsük meg a versenyzőink dolgát. Tanulva a rengeteg versenyen való részvétel tanulságaiból, a távokat táblákkal és különböző színű szalagokkal fogjuk jelölni, hogy az eltévedés lehetőségét a minimálisra csökkentsük.

Ha már szokások: nálatok a gazdag csomag a verseny után alapfelszerelés. Most is?
Számunkra nagyon fontos, hogy a versenyzőink érezzék azt, hogy szolgáltatunk, hogy a nevezési díjért cserébe élményt próbálunk nyújtani és ehhez szorosan hozzátartozik az, hogy emlékezetes is legyen. Pályán eltöltött időn kívül nagyon fontosnak tartjuk, hogy megfelelő ajándékokkal, használható és hasznos befutó ajándékokkal köszönjük meg a részvételt és ismerjük el a teljesítést. Most sem lesz ez másként, törölközővel és egy nagyon praktikus zsákkal fogjuk lezárni a versenyt.

30415561_2046599732329900_3930578284877709312_o.jpg

Az érmet már láttuk. Meg kell mondanom, hogy szebb lett, mint a tavalyi. Sőt ez egyenesen szuper. Ezzel együtt  gondolom a szokásos érem-póló-víz kombót jár a célban?
Sarkalatos pont volt az érem kiválasztása. Nem szerettük volna elbagatelizálni ezt a kérdést, ezért csak fém prémium minőségű, nagy méretű érmek jöhettek szóba. Telkibánya önkormányzattal egyeztetve Egyesületünk és a falu fog megjelenni az érem lapon, olyan egyszerű oknál fogva hogy a sablonokat elhajítva egy teljesen egyedi dolgot alkothassunk. Itt tenném gyorsan hozzá hogy a weblapunkon www.extremetrail.hu megtekinthető az érem a Finisher tárgyak a verseny leírása és minden hasznos információ.

29792299_2044857979170742_4292479681006927872_o.jpg

Egyik nagy piros pont az első futamon, hogy tényleg egyedi akadályokat találtatok ki. Mit lehet tudni az új fejlesztésékről?
Nagyon sokat agyalunk az akadályokon, legfőképpen a minőségen, a mennyiségen és az akadályok karakterisztikáján, Nagyon jó a kérdés de nem szeretném lelőni a poént.  Folyamatosan fejlesztünk, gondolkodunk ,jobb és jobb akadályok megépítésén kivitelezésén. Legyen ez most annak a kiváltsága, aki ellátogat a versenyre! Teljesen biztos vagyok benne, hogy ki fogják próbálni őket!

Nem szeretnétek a Dunántúlra is szervezni egy versenyt? ;)
Nagyon sok helyszín van most talonban. Az ország többi részén több pontján tervezünk versenyt. Budapest és környékére, a Dunántúlra. Szeretnénk majd lemenni az ország déli részére is, de ez csak jövőre fog realizálódni, szeretném hangsúlyozni, hogy a minőségből nem vagyunk hajlandóak engedni! És olyan stratégiai partnereket keresünk folyamatosan, akik extra helyszínt tudnának a versenyeinek biztosítani. Mivel Dombóváron lakom, Tolna megyében egészen biztos vagyok benne, hogy közeledni fogunk…

etrail_cover.jpg

A nevezésekkel hogy álltok? Lesz teltház? Mennyire vagytok elégedettek a számokkal?
Szépen gyűlnek a nevezések, egyelőre még nincsen teltházunk. Pontosan tudjuk azt hogy messze van az autópálya, hogy ez a verseny fanatikusokat szólítja meg legelőször. Nyilván gazdaságilag sokkal jobb ötlet olyan helyen versenyt rendezni, ahova nagyon könnyen oda tudnak jutni az emberek, de nem biztos, hogy itt most az volt a cél hogy rekord futószámot szerezzünk, hanem az, hogy aki eljön hozzánk futni annak attól essen le az álla,  amit lát amit tapasztal és ne egy medve tépje le mondjuk! :)
A viccet félretéve szeretném biztosítani a családias hangulatot és várjuk még a nevezőket a csapatokat, az egyéni versenyzőket. Van lehetőség a helyszínen is nevezni. A számokkal most még nem foglalkozunk majd akkor értékelünk, ha vége van a rendezvénynek és a versenyzők 99 százaléka úgy megy el haza, hogy legközelebb is jön, ha nevünket meglátja egy szervezendő verseny kapcsán.

Milyen célokat fogalmaztatok meg a 2018-as évre? Mit szeretnétek elérni?
2018-ra Telkibányán kívül még két verseny tervezünk. Szeptember végén Tokajban megrendezendő második Extreme Trail kupát ami egyébként már egy országos bajnokság keretein belül külön futammal fog rendelkezni erre a versenyre 1000-nél több versenyzőt várunk és az év végén hagyományőrzés jelleggel Tarcalon ismét egy terep futással készülünk azok számára akik aktívan búcsúztatják az évet.
Emellett ez az év az új tagok toborzásáról szól. Szeretnénk felkarolni tehetséges fiatalokat, mozgásukban korlátozott, sportolni vágyó újrakezdőket és haladókat. Egyesületünk több tagja regisztrált már, illetve kvalifikált már különböző világversenyekre, így szeretnénk tisztességesen helytállni és megtenni mindent azért hogy minél többen megismerjék Egyesületünk tevékenységét, prioritásait.
Kövessetek minket Facebookon látogassatok el a weboldalunkra! Ott minden friss információt megtaláltok versenyeinkről, rendezvényeinkről és a jövőbeni terveinkről.
Itt szeretném megragadni a lehetőséget arra, hogy felajánljunk egy indulási lehetőséget az OCR Magazin olvasói számára! Szeretnék mindenkinek eredményes felkészülést kitartást kívánni az idei évben tervezett versenyekhez kihívásokhoz!

Mindig egy kicsivel többet, legyen ez a mottó az idei évre!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr7413824840

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása