"... készülünk az erdőben egy komoly, 30 méter hosszú kötélhíddal... "

2017. szeptember 21. 12:30 - sebiszabi

Interjú Viczina Dávidal a BakonyRUN főszervezőjével

19787121_806998872802822_4419594224420676098_o.jpg

A BakonyRUN szeptember 30-án a áprilisi futam után átdolgozva, újragondolva és persze megerősítve tér vissza Bakonybélben, hogy minden kedves akadályfutó sporttárs számára bemutassa, hogy a Bakony nem viccel és könnyedén elkeni szád szélét, ha nem figyelsz. Ennek apropóján beszélgettünk Viczina Dáviddal, a verseny főszervezőjével.

OCR Mag.: Kezdjük egy találós kérdéssel. Van egy közös ismerősünk, Ő is akadályversenyeket szervez (nem is akármilyet), nem is olyan messze tőletek és korábban a főnököd volt. Ki az?
V.D.: Ő a Lendvai Gábor, a Swietelsky Hungarian Military Survival Run szervezője 


Elmondása szerint imádja a Bakonyt. Ott lesz a versenyeteken, beszéltél vele mostanában?
Igen, ezt elmondhatjuk mind a ketten, hogy imádjuk a Bakonyt, bár közös szolgálatunk alatt a Bakonynak sok arcát láttuk, ez az „imádat” biztos, hogy nem látszott rajtunk a néha -15fokos derékig érő hóban vagy éppen a +38 fokos nyári portenger közepedte. Pár hete találkoztunk éppen, szóba kerültek a versenyek, még a közös együttműködést sem zárjuk ki, de ez még a jövő zenéje. 

Egy korábbi cikkben említetted, hogy jásdi verseny igazából egy éles főpróba volt. Majd’ fél évvel a verseny után leszűrve a tapasztalatokat hogyan látod, hogyan sikerült az első verseny?
Több akadályversenyen is részt vettünk, de maga a terep soha nem jelentett elég kihívást, így született meg a BakonyRUN, ahol az extrém terepfutást ötvöztük az akadályfutással. Az első verseny volt a főpróba, hogy egyáltalán mennyire érdekli ez az embereket, alapvetően jól sikerült az első verseny, ezért is következett a folytatás, de rengeteg dolgon kell változtatnunk. 

A “2.0” a verziókezelésben egy rendszer komplett újratervezését jelenti. Ennyire alapjaiban nyúltatok hozzá a BakonyRUN koncepciójához?
Az alap koncepció maradt, brutális terepen menjen a verseny és legyen az első akadály a természet. Rengeteg dolog változott az előző versenyhez képest, megnöveltük az akadályok számát valamint jóval keményebb terepen fog menni a verseny, még több víz, sár, csúszás-mászás, de részleteiben is minden átdolgozásra került, mindenre kiterjedve a pólókon az érmeken át és még sorolhatnám hogy mi mindent érintett ez a változás. Én nem is újratervezésként gondolnék erre a 2.0 verzióra, azt szeretnénk hogy aki részt vett az előző versenyen inkább azt érezze, hogy megszoroztuk 2-vel a versenyt, ezt jelenti a nyakában lógó érmünkön a 2.0 jelzés. 

Mi az, amihez biztosan nem akartatok hozzányúlni az újragondoláskor (név és a Bakony kivételével persze)?
Amihez semmiképpen nem szerettünk volna hozzányúlni, az az ami a szlogenünkben szerepel, hogy azt érezze mindenki a BakonyRUN szó hallatán, hogy itt valóban „Az első akadály a természet”. 

A helyszín is változott. Ennek az volt az oka, hogy a Bakony különböző helyeire viszitek ezentúl sorozatot, vagy a terveiteknek nem volt megfelelő Jásd? Vagy valami más?
A terveinknek nem volt megfelelő Jásd, rendkívül különleges, de még jobb adottságokkal rendelkező helyszínt kellett találnunk, a BakonyRUN csak olyan helyszínen lehet ahol a versenyző az első métertől az utolsó méterig igazi kemény terepen futhat. 

Turista szempontból Bakonybél egészen különleges helyen fekszik. Nagyon sok jelzett és szép út vezet a Bakony minden irányába. Mennyire engedte az illetékes erdőgazdaság, hogy futók százai lepjék el a turista utakat?
Valóban rendkívül különleges a helyszín és a Magas bakonyi tájvédelmi körzet része. A természetvédelmi hatóság és az erdészet is nagyon pozitívan állt a versenyhez, velük közösen együttműködve került kialakításra a pályarajz. 

Mindig azt halljuk tőletek, hogy a természet az első akadály. Ez akkor azt is jeleni/jelentheti, hogy jelzett utak helyett inkább kalandor üzemmódban fedezzük fel a környéket?
Kijelölt pályán megy végig a verseny, kalandor üzemmódban valószínűleg hamar megduplázódna a táv, a jelzett útvonalakon kívül nagy része az erdőnek érintetlen, természetvédelmi oltalmat a terület viszonylagos érintetlensége, kiterjedésének 84%-át borító erdeinek szinte teljes mértékű eredetisége is indokolta.

Vizet és sarat ígértetek nekünk, de készültök-e különleges akadály meglepetéssel, ami a hardcore OCR arcokat is kielégíti?
Akadályok tekintetében is  a 2.0 jelentheti a szorozva kettővel jelzőt. Készülünk egy 24m2-es! majomlétrával, melyet közel 3 méteres magasában kell leküzdeniük a versenyzőknek, valamint készülünk az erdőben egy komoly 30 méter hosszú kötélhíddal, de legyen elég ennyi ízelítőnek. 

 

Hogy álltok az előkészületekkel? Minden kész (akadályok, érem, póló stb), már csak a rajtra vártok, mint mi?
Jelenleg a logisztikai rész szervezése zajlik, ebben a hátralévő másfél hétben már csak az utolsó simítások vannak hátra. 

Idén sikerült nagy neveket is sponzorként a sorozat mellé csábítani. Ők is látják a potenciált a BakonyRUN-ban?
Hogy nyilatkoznak ők erről? Igen látják, hogy a versenyt nagy érdeklődés övezi, és gyakorlatilag a BakonyRUN 2.0 az első versenyhez képest dupla annyi versenyzővel indul. A Decathlon a legnagyobb szponzorunk, nagyon örülünk neki, tetszik nekik a verseny és mellettünk állnak, ez az együttműködés folytatódik 2018-ban is. 

19023483_791259374376772_1237567200583172488_o.jpg

Írtátok, hogy nagyjából 750 induló környékén nevezhető “teltházasnak” a buli. Mi lesz a lebonyolítás menete?
7:30-kor nyitjuk meg a start területet, 9:00-kor indul az első futom, a futamok előtt bemelegítés a Speedfit-Győr jóvoltából. A rajtcsomagok átvétele is rugalmasabb lesz, minden versenyző egységes rajtcsomagban megkapja a karszalagját valamint a chip-et, mely már a csomag átvételekor aktív lesz, és ahogy elindul a futamban a versenyző akkor kezdődik az időmérése. Egy részletes versenyzői kézikönyvön dolgozunk jelenleg melyet a verseny előtti napokban megkap minden versenyző, melyben részletesen leírunk majd mindent.

Hány jelentkezőnél jártok most, meglesz a 750?
Már túl is léptük, 1-2 futamban vannak már csak szabad helyek. 

A befutócsomagban milyen kincsek várják majd az indulókat?
Befutáskor természetesen jár minden versenyzőnek a Kalenji technikai futópóló melyet a verseny előtt vagy a verseny után magához vehet a versenyző. Valamint a Decathlon jóvoltából minden Decathlon kártyaszámot korábban regisztrált versenyző egy elég komoly kedvezmény kuponban részesül, de ez legyen meglepetés. 

A hangulatról a start zónában DJ Romeo felel, hogy egy kicsit a zenével is felpörögjünk a verseny előtt, valamint a műsorvezetésről a Music FM-ből jól ismert Fittikém a kém gondoskodik. Találkozhatnak továbbá a versenyen Bene Barnabás olimpiai kerettag futóval, valamint Kelemen Balázs interkontinentális box világbajnokkal. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr1312882854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása