"Az elejétől fogva úgy csináltuk, mintha saját magunknak szerveznénk a versenyt"

2017. augusztus 15. 12:30 - sebiszabi

Interjú Lendvai Gabival, a MSR egyik főszervezőjével

msr_rajt.jpg

Még eleven él bennünk az első alkalommal, Pápán megrendezett Military Survival Run élménye. Kőkemény és okos pálya, a hazai akadályfutó versenyek új belépőjeként az MSR igazán nagyot villantott. Az egyik főszervezővel, Lendvai Gabival készítettünk interjút a verseny után. Mivel a katonaságnál sem minden móka és kacagás és ott is ezer a dolog, így a levelezős interjút most tudtuk összehozni, de így is tökre hálásak vagyunk Gabinak a válaszokért. Mutatjuk:

OCR Mag.: A verseny után beszélgettünk és akkor azt mondtad, hogy egy hete nem eszel rendesen. Gondolom, most már minden rendben van? :)
Lendvai Gabi: Fogyózni akartam, szóval kellemest a hasznossal. :)

A verseny egészen parádésra sikerült, gyakorlatilag mindenki odavolt a buliért. Számítottál ekkora sikerre?
Most nyitottunk először a civilek felé, úgyhogy mondhatjuk kicsit izgultunk, mennyire nyeri el a tetszéseteket.A fegyveres rendvédelmi szerveknek tudtuk tetszik, mivel mar hagyománya van, de....nem gondoltuk volna, hogy elsőre ennyien lesznek  és hogy ennyire átjön a szépsége a civileknek is. Siker? Verseny alatt, után folyamatosan kérdezgettem, hogy "na milyen"? Miután szinte mindenki válasza az volt, hogy "b...meg!!!", tudtam hogy "sikerünk" van :). 
Facebookon meg folyamatosan kaptuk a megerősítéseket, hogy valami komolyabb kezdete lehet ez és valami újat, jót csináltunk.
Röviden reméltük, de nem számítottunk ekkora sikerre.
Titok talán az, hogy az elejétől fogva úgy csináltuk, mintha saját magunknak szerveznénk a versenyt. Ami annyit jelent, hogy feszegesd a határaidat, halj meg a végére és légy büszke magadra utána. Aztán mit ad Isten, ez még pont bejön pár száz embernek! :)

Említetted, hogy rengeteg meló volt a szervezésben. Mégis mennyi? Mióta pörögtök az eseményen? Mekkora segítséget adott a Honvédség?
Talán valamikor tavaly decemberben kezdtük el Biró Andrással, aki a verseny atyja és főszervezője. Nem sok, hanem nagyon sok munka volt vele, de megérte. A Magyar Honvédség, elsősorban az MH Pápa Bazisrepülőtér segítsége nélkül nem lenne, lett volna verseny, hiszem munkaidőben is szánhattunk rá időt. Emberi és technikai erőforrást biztosított nem is keveset, a szervezéséhez és lebonyolításhoz is.

Az eredményhirdetés után a rendezvény fő támogatója, a Swietelsky első embere is nagyon jókat mondott rólatok. Tényleg nem jött volna létre a MSR nélkülük?
A Swietelsky Vasúttechnika Kft. nélkül is létrejött volna a verseny, de fogalmazzunk úgy, hogy a színvonala messze nem lett volna ilyen. Ők tették lehetővé, hogy nagyot tudjunk álmodni és elengedjük a fantáziák az akadályok terén, hisz nem "olcsó mulatság".És itt is szeretném nekik megköszönni, hogy versenyünk névadó szponzora voltak.Másik fő támogatónak pedig a Scitec Nutrition volt, akik egy halom terméküket biztosították nekünk a díjazáshoz és a verseny közbeni frissítéshez. Szóval nagy pacsi nekik!

msr_tothadi.jpg

Az egyik legfontosabb kérdés: folytatás lesz-e és mikor?
Folytatás....jövőre tervezünk biztosan, de vannak egyéb tervek is. Azt látjuk, hogy igény lenne rá. Meglátjuk, még mit hoz a jövő. Le kell ülnünk ezt megbeszélni. Sok időt vett el a családunktól, kell az ő engedélyük is. De mi elsősorban katonák vagyunk és elég sok szolgálati elfoglaltságunk van, nem olyan egyszerű.

Gondolkodtatok abban, hogy az országban máshol is rendeztek ilyen versenyt az MSR égisze alatt. Vagy ameddig tud, addig Pápán marad a rendezvény?
Hasonló versenyt nehéz lenne megrendezni egy nem őrzött területen hisz nem 1-2 nap alatt kerültek oda az akadályok. Úgyhogy elsősorban a Pápai laktanya az anyabázis. Más helyszínen is lehet agyalni, de ez már komolyabb előkészületeket, tervezést igényel. Meglátjuk.

Saját ismerősi körömben már sokat jelezték, hogy a következő MSR-t nem hagyják ki. Gondolom a többi versenyzőre is igaz ez. Fel vagytok készülve a következő körben egy nagyobb rohamra? 
Jövőre kiderül hányan szeretnének indulni. A pálya napi szinten max 250-300 embert bír el. Ez nem olyan verseny ahol tömegrajtot lehet csinálni és 2 másodperces akadályok vannak. Feltorlódna mindenki az akadályokon. Aztán ,ha ennél többen jönnének, akkor elkezdhetünk agyalni, hogy tudnánk megoldani.

Imádtam benne, hogy tényleg nehéz volt a pálya - hogy készülni kell rá. Maradt ez a alapfelállás? MSR = nehéz akadályfutó verseny?
Nem akartunk más versenyeket másolni. Az elején szinte senki sem értette, hogy miért nincs büntetés. Nem azért szívtunk az akadályokkal, hogy burpeet csinálj helyette. Egy katonai hasonlattal élve a tócsa nem azért van, hogy kikerüld, hanem mert esett. Úgyhogy csináld meg az akadályt, küzdj, szenvedj vele vagy törődj bele, hogy hiba lesz és te már biztosan nem nyersz!

Többen, sőt elég sokat elképesztő jó időt mentek úgy, hogy nem hagytak ki egyetlen akadályt sem. Ezen Ti meglepődtetek, látva a katonai versenyt?
Kicsit „féltünk” a civilektől mert nem tudtuk mire számítsunk. A katonai és a civil nap versenyzői is bánták, hogy nem tudják egymás eredményeit összehasonlítani.  Teljesen nem tudom összehasonlítani a két versenyt, de igen, meglepődtünk a civil eredményeken. Nagyon jó versenyzőkkel találkoztunk. Respect!

msr_tothadi_rajt.jpg

Ezek alapján a civil versenyen várható kis nehezítés? Gondoltatok erre?
Hajlunk rá erősen, hogy jövőre külön napon, de ugyanazon a pályán mehessen mindenki. Így biztos tudunk abszolút győztest hirdetni.

Szuper önkéntes gárdát sikerült összehozni. Mindenki jó fej és nagyon segítőkész volt. Ők is ennyire átérezték ezt a hangulatot, mint Te? Vagy a honvédségnél mindenki ilyen jó arc?  :)
Honvédségnél mindenki fasza gyerek. :) Nagyon sok segítő volt, akit elragadott  a verseny szépsége és élvezte ugyan úgy, mint titeket. Nekik is köszönet mindenért!

És Te mikor veszel részt újra akadályfutó versenyen? Akár civil, akár hivatásos formában? 
Más verseny? Nem tudom. Itthon annyira nem fogott meg minket egyik verseny sem. A belga hadsereg meghívott minket az akadályfutó versenyükre. Az ottaniak komolyabban tolják, mint mi. Nagyon várjuk, de fel kell kötni a gatyánkat.

És nem utolsó sorban köszönjük az OCR Magazinnak hogy írtatok rólunk és segítettek a verseny népszerűsítésében. Jó, hogy van aki népszerűsíti az akadályfutást Magyarországon és segít tájékozódni a versenyekről. Abba ne hagyjátok!!!

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ocrmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr7912749198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása